CRE8 vit ram

CRE8 FENG SHUI

Feng shui -
Inget hokus pokus

Många stora internationella företag, exempelvis Body Shop, Brittish Airway och Disney, använder kunskap och verktyg från feng shui. I vårt land är det inte lika vanligt att man uttalat använder feng shui för att trivsamma arbetsplatser eller framgångsrika företag. Eller hur man skapar bra och säljande miljöer. Men mycket är sunt förnuft och självklart när man väl börjar förstå hur man tänker och gör. De är exempelvis få människor som trivs eller vill sitta med ryggen mot en dörr på sitt kontor, i en restaurang eller väntrum.  Eller som får ett positivt intryck av ett företag med en sunkig entré eller toalett.
 

  • Så... har ni oanvända konferensrum och arkiv i källaren där prylar och skräp förvarats i åratal.
  • Har ni ett hotell som behöver göras om?
  • Behöver kundmottagningen, butiken eller receptionenen ses över för att bli mer säljande och välkomnande?
  • Kanske är det dags att möblera om i restaurangen eller personalmatsalen?


Eller så är ni nyfikna på hur ert företag kan bli mer framgångsrikt och trivsamt?
Jag kommer gärna och berättar mer om hur feng shui kan få ditt företag och medarbetare att växa och må bra.

Behöver ni motivation och inspiration?

Visste du att om man har ett vitt skrivbord ökar produktiviten och gör dig mer koncentrerad och du fattar lättare beslut. Är du stressad och behöver "jorda" dig välj ett skrivbord i träfärg.

Att tillföra friska och fräscha växter ger arbetsplatsen ny energi. Grönt är rogivande och har lugnande effekter samt är läkande. Den symboliserar också välstånd och pengar. Alltför ofta ser jag företag som har vissna blommor vid entrén så har du vissna och trista växter på företaget fundera på vad det kan innebära eller skickar för signaler. 

Behöver ert företag en vitaminkick?

Är er arbetsplats "grå och trist". Har ni inte bytat inredning, målat om eller städat och rensat på många år. Konferensrummet fungerar som förråd då förrådet är fullproppat med "skräp". 

Gult stimulerar organisation, disciplin och koncentration samt harmoni. Gult får människor att prata och stimulerar vårt intellekt och passar bra på kontor, i mötesrum och entréer & hallar. Orange stimulerar hälsa och vitalitet. Den symboliserar motivation, förändring, utveckling och expansion (en av anledningarna till att jag använder orange i mitt företag).

Behöver ni krydda er verksamhet?

Har ni det snyggt och prydligt och sitter i nya fräscha lokaler men saknar det där "lilla extra". Ni vill kanske förstärka ert varumärke och vill att kunder som kommer på besök redan i receptionen känner sig välkomna till ert företag. Har ni värdeord som ni gärna vill lyfta fram i er verksamhet så att det känns och märks på arbetsplatsen och på företaget. 

Rött symboliserar styrka, mod och framgång. Rött får oss att synas och visar att ni  har självförtroende. Den röda färgen ska användas sparsamt och med finess. En noga utvald röd sak i ett rum kan göra underverk eller så kan "fel" sak förstöra ett helt rum. Vad har ni för röda saker jobbet? 

Behöver ni plats för fler fika pauser?

Är det full fart på jobbet? Fikarummet ser kanske mer ut som en studentlägenhet och har man tur så finns det en ren kaffekopp på morgonen. Finns det ett stort behov av platser där man kan ta en paus och hämta andan en stund.

Att ha ett trivsam och fräsch plats för detta kan påverka arbetsstämningen och trivseln på arbetsplatsen. Välj gärna träinredning här. Den bruna färger lugnar dig och är bra att använda om man är stressad och uppe i varv.