CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Förra fredagen blev det ingen Fredags Feng Shui... jag var iväg på kurs och hade inte tid, möjlighet eller fokus att skriva något till er. Jag var där och närvarande och kunde och ville inte tänka på något annat.

För mig är det viktigt att vara ärlig och genuin. Att dela med mig från både hjärtat och hjärnan. Och så ska det ju kännas rätt i magen också. Vi pratar mycket om det där. Att det ska kännas rätt i kroppen och vi säger ofta hur viktigt det är - att det ska kännas rätt. MEN gör vi rätt. Fattar vi rätt beslut när vi har känt efter i kroppen. Tackar vi ja eller säger nej fastän det inte känns rätt i magen. Fortsätter vi att göra saker även om kroppen säger att den inte riktigt orkar mer. Lyssnar vi på knoppen när den vill vila från intryck och brus och bara behöver tystnad.

Gör vi som kroppen säger? 
Det är ju en sak att känna och lyssna men en helt annan sak att faktiskt ta hänsyn och anpassa sig.

Varför är det så svårt? 
Varför vill vi ofta inte höra på vad kroppen har att säga oss? 

Självklart är det bra och nödvändigt att kämpa på eller bita ihop lite till - ibland. Men inte för ofta och för länge. För då säger kroppen och knoppen till lite till och lite mer och lite högre för att till slut skrika högt inombords - SLUTA! 

Jag har lärt mig att lyssna på min kropp. Jag har också lärt mig att lita på vad min kropp säger och tar stor hänsyn till det. Eller rättare sagt jag blev tvungen... för min kropp skrek högt och länge. Men jag tyckte att allt var bra och förstod inte varför den skrek och gormade. Jag trodde att jag inbillade mig och överdrev. Om jag bara tränade mer, åt bättre och vilade.  Jag hade hur kul som helst men det hade inte min kropp, den mådde sämre. Till slut lyssnade jag. Det var lite jobbigt i början att få höra "sanningar" från kroppen. Jag hade inte tagit hand om den och den behövde mycket kärlek och omtänksamhet. Jag lovade den att lyssna och förstå. Visa hänsyn och ta det lite lugnare. Jag var inte utbränd utan hade "missat" att jag bland annat var glutenintolerant och kroppen var trött av "näringsbrist". Jag hade haft en mängd olika symtom och besvär som jag behövde rätta till och balansera. Jag hade tömt reservtanken men lärde mig att fylla på och låta kroppen läka och bli stark igen. Det har tagit tid och det har krävt tålamod och ny kunskap. Vägen har inte varit rak och det har varit många bakslag.

Numera litar på min kropp och magkänsla. Jag fattar beslut efter hur det känns eller efter hur jag vill att det ska kännas. Ibland kan det kännas lite tufft eller trist men det känns alltid rätt och skönt. Säger kroppen vila så vilar jag. Säger kroppen träna så tränar jag. Säger kroppen JA så tackar jag ja. Bara för att man lyssnar på kroppen så innebär det ju inte att man inte gör en massa roliga och utmanande saker. För det gillar min kropp och knopp. Men den gillar att vila och återhämta sig också...

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla 

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln