CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Samma sak varje år. När augusit kommer så kommer också min längtan efter ordning, struktur, rensa och städa. I år kom längtan dock lite tidigare än vanligt... 

Det är precis som om efter vila och semester så behöver jag möblera om, renovera och förnya inför hösten. Nystart och ny energi. I år är det också tydligt att jag hellre plockar bort saker än köper nytt och tillför. Jag vill hellre måla om och laga än slänga och jag funderar noga innan jag bara köper något som jag "vill ha". Jag är en praktisk känslomänniska. Vilket innebär att jag också inreder efter känsla och behov. Funktion går före design men jag blir lätt "förälskad" i saker och då får de flytta hem till mig även om jag inte har någon plats eller plan för dem. Just nu försöker jag att släppa taget om saker som jag tidigare haft en "affär" med. Ser dem som gamla relationer. Vi har helt enkelt växt ifrån varandra.

Inom Feng Shui talar man om hur viktigt det är att hemmet speglar de människor som bor där och vart de är på väg i livet. Inte det som varit. Hur ser det ut hemma hos dig. Har du några "ex" som bor kvar i något rum. Är det dags att släppa taget om någon "relation" och "göra slut".

Jag tror att relationen mellan människorna som bor i hemmet påverkas av hur det ser ut. Vad behöver din relation och vart är ni på väg. Själva har vi tonårsbarn som är på väg att bli vuxna. Vi behöver sociala ytor där alla kan umgås men också platser att vara själv på. Det behövs balans mellan det privata och sociala. Så att alla kan trivas och få plats, då blir det skön energi.

Och kom ihåg - Det är människorna som skapar ett skönt och trivsamt hem inte sakerna.

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln