CRE8 vit ram

1 år sedan

För 1 år sedan idag så fick vi äntligen nycklarna till våra ny inköpta dynstuga i Mellbystrand. Jag hade länge drömt om ett "ställe". Ett ställe dit man åker och slappar, bara är och det inte finns några måsten. Vi hade tittat på en hel del sommarhus. Renoveringsprojekt och stora gårdar. Men allt har känts för stort, för mycket jobb och för mycket pengar. Eller så har det varit för långt bort. Vi vill kunna åka hit spontant... året om.
 

Så hittade jag denna lilla pärla förra sommaren. Mitt i en sanddyna i Norra Mellbystrand.

Han hade varit lite skeptisk innan... när jag försökte att sälja in "projektet" på 11 kvm. Men såklart ville han hänga med och titta.

 

Så fort vi kom till platsen så kändes det bara rätt. Här vill vi vara. Här vill vi tillbringa tid och hit vill vi åka när vi behöver ny energi.

Det blev kärlek vid första ögonkastet för oss båda.

Dynstugan var i väldigt fint skick men självklart ville vi sätta vår prägel på den så vi bestämde oss för att börja med att måla på ett nytt lager med vit färg och inreda den såsom det passade oss. Alla dynstugor i Mellbystrand är unika och har sin stil så det var viktigt för oss att behålla färgskalan och karaktären. 

Trots sina 11 kvm så känns det som om vi får plats med det som vi behöver. Det är högt i tak vilket ger ett luftigt intryck. Lätta rottingmöbler som är enkla att flytta. Ihopfällbara stolar och bord som kan anpassas efter hur många vi är. Bäddsoffa och sovloft är skönt att ligga och läsa i eller att ta en eftermiddagstupplur.

Det viktigaste var att hit ska man bara kunna åka. Det ska vara enkelt, lättskött och lättstädat. Samtidigt så ska det vara funktionellt och bekvämt. Det är en fin balans men jag tycker att vi har hittat precis den nivå som vi känner oss tillfreds med. Att sopa av golvet från sand efter en dag på stranden är bara mysigt. Att diska under en vattendunk är bara rogivande. 

Ibland är vi bara två...

... och ibland är det full aktivitet. Älskar när hela familjen hänger här och alla chillar på sitt sätt.

Ser nu fram emot tidiga morgondopp, varma, soliga eller regniga dagar med gofika och läsa böcker och underbara solnedgångar i Mellbystrand.

Nu börjar min semester...

Kram Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln