CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Det pratas och nästan tjatas mycket om hur viktigt det är med balansen. Man ska ha balans i livet, på jobbet, hemma,  när det gäller träning och i sin trädgård. Ibland tror jag att det kan vara svårt att hitta den där balansen. Hur känns det när man har riktigt bra balans?

Kanske är det lättare att tänka och använda ordet lagom. Lagom - inte för mycket och inte för lite utan precis lagom. Är det enklare att tänka - denna veckan ska jag sova, äta, träna lagom mycket eller lite. Precis så mycket eller lite som jag orkar, hinner och vill. Det kanske blir 4 träningspass eller 1. Eller så blir det några lagom långa promenader. Någon går en lagom lång mil och någon annan går i 10 minuter, vilket är precis lagom för henne/honom. Det kanske är lagom med en sovmorgon på söndag och det är kanske lagom med godis en dag i veckan. Du tycker att det är lagom att jobba över 2 gången nästa vecka och din arbetskamrat tycker att det är lagom att gå hem i tid varje dag... för att hon/han ska hinna med lagom mycket i trädgården. Kanske kan det också hjälpa oss att stressa mindre om vi börjar att tänka - lagom. Det måste ju inte vara antingen för mycket eller för lite.

Lagom är ju bäst. 

Tänk om man lättare kan känna sig nöjd också om man gör något lagom. Man slutar innan man är helt slut och behöver inte känna dåligt samvete om man åtminstone har gjort lagom lite istället för inget alls.

Vad säger du? Vad är lagom för dig? Behöver du vara lite mer lagom i livet... för att få den där balansen. Eller är det så att om vi lever lite mera lagom fort, stressigt, mycket eller lite så kommer den där balansen av sig själv. 

Ha en fin (lagom) fredag!
Kram Pernilla

 

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln