CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Har du rätt förutsättningar och utgångsläge?

Ska man göra en förändring eller något nytt tycker jag att det är viktigt att man utgår från sig själv och inte jämför sig med vad andra har gjort eller "lyckats" med. Att man utgår från sina egna förutsättningar och är ärlig mot sig själv. Annars är det väldigt lätt att man tappar motivationen, blir besviken eller sätter ribban för lågt. Kanske är du "bättre" än du tror.

Sätt inte målet FÖR högt heller. Det får ju inte kännas helt orimligt eller orealistiskt. Då är det svårt att komma igång och det är lätt att man hela tiden skjuter upp det och väntar in det där tillfället som kanske aldrig kommer. 

Har du bra koll på dina förutsättningar? Funderar du på och utgår du från dina förutsättningar när du ska gör något eller utmana dig själv? Vad som är en enkel sak för en del är en riktigt utmaning för någon annan.

Fundera på och skriv gärna ner ditt utgångsläge och förutsättningar innan du ger dig in i något nytt eller tackar ja till det där erbjudandet. 

Några exempel:
Har jag tillräckligt med tid?
Är tajmingen bra för mig?
Kommer jag att ha råd med detta (kan vara både pengar och tid)?
Måste jag prioritera bort något annat/annan?
Vad kommer det att tillföra mitt liv?
Vill jag verkligen det här?
Vad kommer att krävas av mig?
Behöver jag stöd och råd på vägen?
Vilket är mitt utgångsläge?
Vad har jag för målbild?

Ju bättre koll på just DINA förutsättningar ger dig större möjligheter att lyckas.
Heja dig och stort lycka till!

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln