CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Tycker du att det alltid är "grönare gräs" hos grannen? Varför kan inte jag ha det lika "fint".

Ibland när jag besöker kunder och de vill ha hjälp med sina trädgårdar eller hem så finns det en känsla av uppgivenhet och dåligt självförtroende. Man har tappat lusten och känner att man inte får till det.  Ursäktar sig och förklarar att man "kan ju inte". Man köper en massa nytt och försöker att återskapa något som man har sett på en bild eller hos någon man känner, men hur man än gör så blir ändå inte som man har tänkt sig.  Man tycker att ALLA andra har det ju så fint och välplanerat.

Varför är det så svårt att "göra om" hemma hos sig själv. Även jag som är utbildad, har kunskap och jobbar med att hjälpa andra kan tycka att det är svårt att få till det och vara nöjd hemma. Många gånger handlar det om att man blir "hemmablind". Man har svårt för att se och tänka nytt i en miljö som man är van vid och har sett under lång tid. Man är också mera självkritisk. Det är inget konstigt med det. 

Jag har tränat på och har lätt för att se andras hem och trädgårdar med nya ögon. Jag känner ganska snabbt vad som behöver göras för att det ska blir "bra". Ofta handlar det om små justeringar. Något som behöver vändas eller vridas. Ställas fram eller ställas tillbaka. Läggas till eller tas bort. Men ibland behövs det större förändringar. Då gäller det att se hela bilden och kunna tänka "före och efter". Det är mitt jobb.

Jag tror att många tittar, följer och blir härligt inspirerade av andras hem och trädgårdar och kanske känner att de aldrig får till det sådär tjusigt själva. Men man kanske inte alltid kan ha det så där. Huset eller tomten har helt enkelt inte samma förutsättningar. Det som är snyggt hos någon annan kanske inte passar hos dig. Den där speciella växten behöver kanske också speciella kunskaper för att klara sig eller blomma överdådigt. Den där tapeten kräver sitt rum eller ljusinsläpp för att komma till sin rätt.

Försök att träna på och unna dig att njuta och titta på hur andra har gjort det utan att känna att så vill eller måste jag också ha det. Försök att se på ditt hem och din trädgård med nya ögon. Ett tips är att ta bilder på din trädgård eller de rum som du vill förändra. Kanske ser det inte så dumt ut ändå. Var stolt över vad du har åstadkommit. Skriv också ner dina och familjens behov. Det kanske inte fungerar eller behövs ett stort matbord eller en gigantisk loungegrupp. Ni kanske hellre prioriterar något annat på den ytan eller platsen. Ni vill kanske odla, ha en sandlåda eller behöver både sittplatser och viloplatser på samma yta. Känner du ändå att du inte får till det - ta hjälp av de som har kunskap och utbildning. 

Och kom ihåg - Alla har en "grön gräsmatta" någonstans... det gäller bara att hitta den.

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln