CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Ibland blir det inte som man har planerat. Trots noggranna förberedelser och lång framförhållning så kommer livet emellan ibland.

Det är ofta vid dessa tillfällen som man tvingas prioritera och känner - vad är egentligen viktigast. Det kan vara att någon i familjen eller du själv drabbas av något. Det kan vara en olycka, något som genast måste lagas eller sjukdom. Oavsett så måste vi ta tag i det omgående trots andra planer.

När det händer kan det kännas jobbigt, frusterande och orättvist. Men många gånger kan i alla fall jag uppleva att det andra blev ganska oviktigt och man kan också bli tacksam för andra saker. De flesta av oss har ju ganska bra möjligheter att lösa det där som dyker upp. Inte alla - men många. Då känner jag mig lite extra tacksam. Tacksam över de där vardagliga sakerna som trots att fungerar och finns tillgängligt. Mat i kylskåpet, rent vatten och tillgång på medicin. Sådant som inte är självklart för många andra i världen. Jag tänker också på dem som drabbas riktigt hårt. Allvarliga och obotliga sjukdomar eller tung sorg. 

Kanske kan man se det som en grop i vägen eller punktering på däcket. Man måste helt enkelt ta det lite lugnare och eventuellt stanna helt, för att fixa och laga det som är trasigt. Sedan kan man fortsätta på sin resa igen som kallas livet. Kanske en erfarenhet rikare, kanske ödmjukare inför livet och kanske tacksammare över små och vardagliga ting. 

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln