CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Gör du helst det roliga före det tråkiga eller gör du det tråkiga före det roliga...

Spelar det någon roll i vilken ordning man gör saker? Blir det tråkiga roligare om du börjar att göra det som du tycker om. Eller upplever du att det tråkiga går snabbare och lättare om du har något roligt att se fram emot.

Kan det vara så att det är en skönare känsla efteråt - när man gjort något man bävat för och känner man större tillfredställse över att man faktiskt är klar med det tråkiga eller har det bakom sig.

Och kan det vara så att när man har gjort det där roliga som man har sett fram emot "är över" så kan det uppstå en liten tomhet även om man förhoppningsvis har ett fint minne av händelsen eller uppgiften.

Tänk om det är så att vi till och med är lite lyckligare när vi lyckats att ta oss igenom något jobbigt och därmed kan njuta av andra saker lite extra mycket än när allt i livet "bara" flyter på. Man tar kanske inte vardagliga ting för givet på samma sätt. Kanske njuter man lite extra av våren. Kanske stannar man upp lite oftare och bara känner in. Kanske uppskattar man små saker på ett annat sätt. Tänk om man skulle börjar se fram emot tråkiga och lite jobbiga uppgifter bara för att man vet hur skönt det är efteråt...

Sedan finns det ju dem som alltid bara gör de tråkiga sakerna och aldrig hinner med eller unnar sig de roliga. För då har det ju exempelvis börjat att regna, kursen är fullbokat eller det har blivit för sent på kvällen så man orkar helt enkelt inte. Så hur gör du - det tråkiga eller det roliga först?

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla 
 

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln