CRE8 vit ram

Äntligen en trädgårdshelg

I helgen var det äntligen tid och väder för trädgårdsarbete. Gissa om jag har längtat efter en hel helg i trädgården. Behövde rensa och städa samt se över möblering och de 5 elementen. Nu när trä elementet blir starkare för varje dag så vill jag gärna förstärka och se till att vatten elementet finns representerat.

Bildtext: Små fågelbad och den svarta färgen tillför vatten elementet.

Att plocka bort det som är visset och torrt gör mycket för att tillföra ny frisk energi och tar snabbt bort eventuell stagnation.

Många av de vintergröna växterna kämpar på i vår trädgård just nu. De tog mycket stryk under den torra sommaren förra året. 

Ger gräsmattan näring och omsorg så att den också kan återhämta sig. Tittar till våra sitt platser runt om i trädgården så att de är inbjudande och stor i kraftposition.

Det är fortfarande kallt i vinden så här vill jag ha en tillfällig sittgrupp. Varm och vindskyddad södervägg där det är lite extra gott att sitta med en kopp kaffe när man behöver en vilopaus.

Har flyttat hit några krukor och krogar för att rama in och skapa kraftposition. När här blir för varmt lite längre fram så flyttar jag hit en liten parasoll eller solsäng.

Gillar det här med lätta och flexibla möbler i trädgården. Vill gärna flytta runt efter behov och väder.

 

Hela söndagen tillbringade jag i denna "sorgliga" och eftersatta slänt...

Här har varit så fint för några år sedan. Lavendelhäck längst ner och fullt av blommande perenner och fina buskar.

Tanken har från början varit att här ska vara en härlig "dunge" med stora buskar och träd.

Men efter hand har väder och vind gått hårt åt denna slänt. Vi har också haft en del grävarbete här då det ska dras in fiber till huset.

Andra delar av vår trädgård har också varit prioriterade så denna har fått vänta lite för länge. Men som jag brukar säga... det är ett projekt och inte en skräphörna och nu ska den få mycket kärlek och omtanke.
 

Först och främst renstade vi bort ogräs och det som har dött. Sedan analys och funderingar. Vad ska flyttas, vara kvar och läggas till. Vill att det ska vara vackert, praktiskt och fungera i längden.  Det är en relativt stor yta och den är ett vackert blickfång när vi sitter i vår paviljong.

Efter en välbehövlig lunch valde jag att beskära våra Hasselbuskar som är planterade i bakgrunden istället för häck. Behövde släppa in ljus och låta de andra buskarna såsom Häggmispel och Rönnspirean få lite mera sol på sig. Genast blev det luftigare och friskare. Kanske lite svårt att se på bilden... men vilken skön känsla. Ny härlig enegi!

Här en annan vy från sidan där vi har en lite grusad gång från vägen in till tomten. Denna använder vi ofta men vill samtidigt att den ska vara lite "hemlig" och mysig. Nu är den bara "hemlig" och inte speciellt mysig. Torrt och trist.


 

Mera ogräsrensning. Inte så vackert, men ibland är det skönt att ta bort och rensa för att skapa ett "vitt papper" att rita nya ideér på. Behöver verkligen tänka nytt! Efter dagens jobb har vi inte riktigt bestämt oss för vad och hur vi ska göra. Men det får ta lite tid och jag behöver också känna in lite under veckan. Se hur det ser ut på morgonen, dagen och kvällen. Fundera och titta på lämpliga växter och bara njuta av ännu ett härligt trädgårdsprojekt. För det så det ska vara tycker jag - roligt och kreativt - utan krav och måsten. Självklart kommer här fler bilder och uppföljning efter hand.

Ha en fin start på veckan/kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln