CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

När blev du arg senast? Då menar jag inte lite irriterad eller små sur utan riktigt skitförbannad! 

Oj, tänker du kanske. Vad har hänt nu? Har Pernilla använt för mycket rött eller eld elementet hemma. Nejdå, skämt åsido. Jag bara känner ibland att vi borde visa våra känslor lite mera. Då menar jag inte att jag vill att du ska bli arg oftare eller skrika och gapa i onödan. Eller att du ska skriva taskiga kommentarer, inlägg eller sms. Nej jag menar bara att ibland känner i alla fall jag att vissa människor eller situationer inte är okej. Att det kanske ibland skulle behövas markeras lite tydligare att  - det är inte okej att göra så eller behandla någon på det sättet. Att det måste få vara tillåtet att säga till på skarpen, sakligt och vuxet. NU räcker det! Eller SLUTA! När situationen händer på riktigt - ansikte mot ansikte.

Det är så lätt att skämta bort vissa saker, att sopa dem under mattan eller titta bort. Man ska ju inte lägga sig i. Man räddar liksom ansiktet på den som gör något dumt eller taskigt. Jag vill kalla det civilkurage, att ta sitt vuxna ansvar och att stå upp för sig själv och andra. Att vara ett gott föredöme. Att våga visa vad man känner när man blir sårad. För det är ju oftast det som händer. Man blir ledsen när någon beter sig illa. Eller är det "farligt" att bli arg? Tappar man själv ansiktet då? Eller uppfattas man bara som "känslig" och "löjlig".

Fundera lite på vad som händer när någon eller något gör dig arg.

 • Hur reagerar du?
 • Låter du andra behandla dig illa?
 • Vad känner du?
 • Vad gör du?
 • Varför blir du arg eller ledsen?
 • Kan du förändra något i ditt beteende?
 

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

 • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

 • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

 • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

 • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln