CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Har du hört uttrycket - "En olycka kommer sällan ensam"...

Varför är det och blir det ofta så... att en "olycka" ofta följs av fler "olyckor". 

Inom Feng Shui pratar man mycket om olika slags energier. Man har till och med så kallade "olycksenergier" som påverkar tråkiga händelser, sjukdomar och olyckor. Hur mycket vi människor påverkar detta - medvetet eller omedvetet - det kan man ju diskutera. Men jag tänkte att du skulle få fundera lite på följande situationer:

När man redan sen till ett möte eller har en tid som ska passas så är det ju "alltid" vägarbete och bilköer. Eller så är tåget eller bussen försenade eller inställda. Sedan hittar man ingen parkering. Ska man sedan hålla i en presentation så "krånglar" datorn. Eller så råkar man spilla på tröjan innan man ska säga något. Man upptäcker också ofta att man har glömt något viktigt när man väl är på plats. Självklart har allt detta också att göra med att man är stressad... MEN - Om man kommer iväg i god tid. Då är det aldrig krångel på vägen och trafiken flyter på. Man hittar en parkeringsplats precis utanför och datorn startar utan problem med ett knapptryck. Eller...?

Samma sak om man är på dåligt humör av någon anledning. Har du bakat något och varit arg? Eller lagat mat. Det blir inte bra enligt mig... eller gott! Jag älskar att baka kanelbullar till familjen och de blir alltid riktigt saftiga och goda. Men vid ett tillfälle var jag superstressad och arg i kroppen. Men kanelbullar skulle bakas ändå. Jag gjorde precis som jag brukar, samma recept osv men de blev torra och stenhårda! 

Eller så går saker sönder. När man inte har "tid" eller redan är på dåligt humör. Igår kväll fick jag lätt migrän och hade en djävulsk nackspärr efter en annars jättebra dag. Självklart påverkade värken mitt humör och tålamod. Och självklart gick ett par saker sönder och krånglade för mig. Kanske bar jag mig dumt åt och påverkade vissa saker själv men när elektiska saker (som 2 sekunder innan funkade perfekt för övriga familjen) tvärdör när jag tar i den, så hade jag nog inte mitt dåliga humör så mycket med det att göra... eller? Känner ni igen er? Har ni själva varit med om liknande?

Kan man förhindra att en olycka inte följs av flera?

En sak som jag numera gör om jag hamnar i en bilkö eller jag blir sen, är jag brukar tänka att det finns någon mening med det. Det vill säga att OM jag bifinner mig där så ska jag vara där ett tag till för att undvika att det ska hända något. Helt plötsligt kan jag känna en liten tacksamhet över att bli "inbromsad" i farten. Jag ser det som att något vill att jag ska köra lite långsammare och ta det lite lugnare. Märker jag att tiden rinner iväg så ringer jag alltid till den som jag ska träffa i god tid och förvarnar om att jag kanske blir lite sen. Det brukar aldrig mötas med något negativt utan snarare uppfattas man som omtänksam, att man inte låter den andra vänta i onödan. Alla kan ju bli sena. Oftast kommer jag i tid i alla fall. För då finns det alltid parkeringsplats precis utanför.

Självklart är det bäst om man alltid är ute i god tid, aldrig är på dåligt humör eller är arg. Då skulle det nog ske färre olyckor. Men de flesta av oss har ju någon dålig dag då och då. 

  • Fundera på hur du hanterar situationer när du känner att du blir stressad eller arg. 
  • Råkar du ofta ut för "olyckor"?
  • Hur kan DU påverka så att en olycka helst kommer ensam eller inte händer alls?


Ha en fin (olycksfri) fredag.
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln