CRE8 vit ram

En Gul God Morgon.

God morgon och dags för frukost och en härlig morgonstund... som jag gärna börjar med något gult.

Just nu försöker jag hitta recept och hittar på egna som är inspirerade av antiinflamatisk kost och livsstil. Jag har precis börjat att läsa mer och fördjupa mig i detta av olika anledningar. Både i förebyggande syfte men också för att jag märker att det fungerar för mig. Jag känner redan skillnad i både kroppen och knoppen efter att ha börjar så smått med att plocka bort vissa saker och lägga till mat som jag mår bra av. Har sedan några år uteslutit gluten efter många års "konstiga" sjukdomar och symtom som ingen riktigt kunnat hitta orsaken till förrän jag hittade "rätt person" som bland annat gav mig rådet att prova att sluta med gluten. Kände mig som en ny människa bara efter ett par månader och förra våren kom jag på (när alla andra gick med rinnande och kliande ögon och näsor) att min pollenallergi var "borta". Vet inte om detta hänger ihop men lite häftigt känns det. 

En favorit som jag har kört på morgonen är denna. Jag kallar min variant:
 
En Gul God Morgon (ca ett stort glas):

1 halvt rött ekologiskt äpple, med skalet kvar
1 tsk riven färsk ingefära (smaka av hur stark du vill ha den, jag gillar när det blir lite hetta).
2 tsk pressad färsk citron
1 tsk honung
1/2-1 tsk gurkmeja
1 dl frysta mango tärningar 
Vatten... börjar med 1/2 dl och anpassa mängden efter önskad tjocklek.
Ibland kör jag in en halv banan också om jag behöver lite extra energi.

Kör allting med stavmixer och späd med vatten om du vill ha den tunnare.
Drick och njut tillsammans med övrig frukost eller bara denna om du blir mätt.


Vill också tipsa om några böcker som jag just nu läser, om du också tycker att det här låter intressant och spännande. Jag är som sagt INGEN expert utan vill bara inspirera och dela med mig. 
(Ej sponsrat samarbete.) 

Ha en fin helg!
Kram Pernilla

Etiketter: boktips recept må bra

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln