CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Vi blir ofta påminda om att vi ska ta chansen, se nya möjligheter och vara öppna för nya saker. Det är klart att vi ska vara öppna i sinnet och inte kanske gå i "gamla hjulspår" eller aldrig lyfta blicken.

Men är det alltid en möjlighet eller en chans.

Senaste tiden har jag fått en hel del förfrågningar och erbjudanden. Det har också dykt upp så kallande möjligheter. Dörrar som öppnas och nya vägar att välja. 

"Det är klart att du ska vara med på det här." Eller "det är klart att du ska tacka ja till detta".

Visst blir man både smickrad och glad när man känner att just jag behövs för att fixa det där. Eller att just jag skulle kunna få vara med. Sedan blir det ju ibland inte riktigt som man har tänkt sig. Det var kanske ingen chans eller möjlighet... det var kanske "bara" någonting annat som tar mycket kraft och energi utan att ge något tillbaka. Det kanske snarare bromsar och skapar stagnation än att ge den där härliga skjutsen framåt. Den där möjligheten kanske till och med dödar entusiasmen och passionen för något.

Det jag har kommit fram till är att ALLA dessa chanser och möjligheter har varit ett ganska stort test för mig. Det har tvingat mig att verkligen fundera och reflektera över vad jag egentligen vill. Vart är jag på väg och är detta i så fall en genväg eller senväg.

Varför frågar de mig - egentligen? Klart att de har frågat flera... det är inte en egotripp vi pratar om utan mera vad har det för förväntningar på mig - OM jag tackar ja. Vad kommer att krävas av mig?

Än så länge har jag stängt till dörrar... varsamt och försiktigt. Jag har lyssnat och ställt raka och konkreta frågor för att kunna ta ställning. Jag har också ställt tuffa frågor till mig själv och inte lindat in dem eller försökt att "lura mig själv". Jag har varit tacksam över att jag lyckats att se bakom det där "fantastiska erbjudandet" som efter lite eller mycket skrap på ytan kanske inte var så fantastiskt trots allt. Låter det trist och lite negativt. Kanske.... eller så låter det klokt, moget och MODIGT. För mig handlar det om att tro på mig själv och lita på magkänslan. Jag vet när ett samarbete, chans eller erbjudande KÄNNS rätt. Då är det rätt för mig.

Sedan kommer jag som alla andra att chansa fel ibland och öppna fel dörrar. Testa och prova för att sedan kunna ändra sig. Lära sig av sina misstag och bli mera erfaren och trygg. Och också få upptäcka att den där chansen verkligen är en riktig CHANS!
  • Fundera i helgen på hur du reagerar på dessa förfrågningar, möjligheter och chanser - i livet, på jobbet och på fritiden. 
  • Kastar du dig gärna rakt in, tackar ja direkt eller behöver du lite betänketid.
  • Har du kanske till och med något som du funderar på just nu. Något som du tvekar inför eller känner starkt för att hoppa på och tacka ja till.
  • Står du framför en öppen dörr som du inte vet om du ska öppna eller stänga?

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln