CRE8 vit ram

Skapa trädgårdsrum.

För några år sedan såg det ut så här hemma hos oss. 

Nu har vi ersatt parasollen mot markiser (inte lika snyggt men väldigt skönt och praktiskt). Vi har möblerat om då vi nästan aldrig satt i soffan... vet inte varför. Så förra året placerar vi denna grupp utanför köket i stället och så fick matplatsen hamna utanför vardagsrummet istället. Vad vill jag ha sagt med det här?

Jo - var inte rädd för att möblera om. Flytta runt möbler, känn efter och skapa nya sittplatser och upplev din trädgård på nya sätt. En del gillar när det ser likadant ut och det sparar mycket tid och man känner sig nöjd. Inget fel i det. Men jag träffar också många som tycker om att göra om och förändra och kan känna sig lite frustrerade över att de inte ”får till det”. Fördelen med att förändra och flytta runt är att du aktiverar olika områden i livet och du får bort stagnation.

Sedan ska man ju inte flytta runt heeeela tiden. Som vanligt ska det ju vara en balans.

Tips:

  • Vrid och vänd på stolar och bord och försök att hitta kraftposition. Ett högre stöd i ryggen som exempelvis en högre häck, ett plank, en husfasad eller buskar. Lägre stöd på sidorna, det kan vara krukor med växter/blommor, ett lägre staket och "fri sikt" framåt (undvik att sitta med ryggen emot ingångar, trädgårdsgångar eller vassa hörn).
  • Fundera på VAD ni tittar på. Kanske behöver ni förändra vyn.
  • Skapa gärna någon form av tak. Det kan vara ett träd, en parasoll, en pergola eller en markis. Ett tak gör att det känns ännu mera ombonat och förstärker rumskänslan.
  • Utgå från VAR ni vill sitta och skapa rätt förutsättningar DÄR.
  • Titta på vilka färger ni använder samt balansen mellan yin och yang. Kanske är platsen lite mörk och behöver lättas upp med vitt och ljusa färger eller så behöver platsen lugnas ner med rotting och den bruna färgskalan.


Ha en fin dag.
Kram  Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln