CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

I helgen tänkte jag att du skulle fundera lite på din framtid och ditt förflutna. Tycker du att livet flyter på enligt plan eller går det lite trögt. Fastnar du i ditt förflutna och påverkar gamla saker och händelser dig. Har du svårt att hitta rätt väg...

Vill du släppa taget om något eller längtar du efter en "nystart". Enligt Feng Shui symboliserar vinden och det du har och förvarar där - din framtid. Och källaren samt det du har och förvarar där - ditt förflutna.

Hur ser det ut på din vind och i din källare?

Är där fullt av bråte, skräp och saker som du egentligen inte behöver utan det har bara hamnat där... så länge. Har du svårt att hitta det du behöver och måste leta efter det? Har du till och med glömt vad du har på vinden eller i källaren?

Självklart har vi mer eller mindre behov av periodvis förvara saker på vinden eller i källaren. Det kan vara saker som är kopplade till årstider, säsonger eller väder. Om det sker någon form av "skifte" ett par gånger om året ser inte jag det som stagnation. Utan det är de där lådorna eller sakerna som vi egentligen skulle göra oss av med eller som vi inte orkar ta i tu med. Eller så är det minnen och saker som har ett affektionsvärde. 

Jag uppmanar dig inte sätta igång i helgen med någon stor städning och rensning. Utan bara fundera om du kan hitta kopplingar mellan dessa platser och ditt eller familjens livssituation. Behöver du göra och förändra något, se till att planera in gott om tid och ha kraft att ta tag i det. Annars är risken att det blir övermäktigt och kanske till och med gör det hela ännu värre.

När du sedan har ett behov OCH har tid, ork och energi - gör det då!

Några tips:

  • Har du stora ytor - försök att dela upp det. Det är bättre och enklare att "äta elefanten i små bitar".
  • Har du både en överfull vind och källare - fundera på vilken plats som är mest "akut".
  • När/om du har saker att slänga/skänka. Gör det så snart du kan. Dvs börja inte "spara" eller "förvara" det på en ny plats. (Denna fällan brukar jag själv gå i.)
  • Organisera de saker som du vill behålla och behöver på ett bra och överskådligt sätt. 
  • Och du - börja INTE med att köpa mer förvaring, lådor, hyllor mm. Börja med att rensa och ta bort. Vem vet - du kanske inte behöver mera förvaring utan får plats över.


Är det nu så att du inte har någon vind eller källare så betyder det inte att du inte har någon framtid eller förflutet. Tvärtom så kan det till och med vara bra. På så sätt samlas där inte något som kan stagnera, hålla dig tillbaka eller hindrar dig från att ta dig framåt livet. 

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln