CRE8 vit ram

Feng shui tips för badrummet och toaletten

Skrev i förra veckan om bagua området för hälsa som också är området för familj. Fick frågan om hur man tänker om detta området ligger i badrummet så här kommer några tips. Dessa gäller givetvis oavsett i vilket område som ditt badrum och toalett ligger.

För många av oss börjar dagen med en varm dusch. Ändå har badrummet en tendens att bli samlingsplats för smutstvätt, gamla och tomma burkar & flaskor. Så börja med att rensa och slänga. Gå också igenom badlakan och handdukar. Unna dig bra kvalité och köp hellre färre bra än många billiga. Extra viktigt om det ligger i området rikedom.

Eftersom vi oftast har vår toalett i badrummet och avlopp mm räknas som sunkig chi är det viktigt med nedfällt toalettlock (extra viktigt om det ligger i rikedoms området, du vill inte "spola ut" dina pengar) samt håll dörren stängd.

Vatten- och metallelementet är dominerande här så för att skapa balans tillför Jordelementet (ex beiga handdukar, rotting, rutigt mönster) och Träelementet (ex gröna handdukar & växter) som är mycket viktigt i badrummet som chihöjare. På sommaren brukar jag alltid ha några gröna blad och blommor från trädgården i en liten vas på tvättstället. Det gör underverk. Funkar det inte med riktiga växter (allergi, inga fönster osv) så testa med konstgjorda. Det är bättre att ha något konstgjort än inget alls. Gillar du inte konstgjorda växter försök fån in något motiv eller mönster med blad eller blommor.

Tänk på att vi är sårbara när vi är nakna och undvik vassa hörn och spetsiga, vassa växter. Se också till att skapa dämpad belysning och tänd gärna doftljus . Fundera också lite på hur ni har placerat era speglar. Kanske känns det mera avkopplande att inte "se sig själv" hela tiden.

Om badrummet och toaletten ligger i området för hälsa så undvik att ha mediciner här, däremot kan det vara bra med vitaminer och "hälsokost". Och jag repeterar... tillför grönt och friska växter. 

Bambun sägs enligt kunskapen från feng shui ta bort dåliga och sunkiga energier. Eftersom den även funkar i kapat format är den jättebra att använda på toaletter och badrum där det gärna blir lite sunkig energi. Varför inte välja ett toalett lock av bambu (finns på stora varuhuset) eller som förvaring och tvålpump. Ett enkelt och praktiskt sätt att få in bambuns "renande" energier och trä elementet i hemmet.

Låt ditt badrum bli en plats för avkoppling och rening för både kroppen och själen.
För det är du värd. 

Kram Pernilla

Etiketter: feng shui badrum

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv