CRE8 vit ram

Lucka 19

Lucka 19:
Yin & Yang är viktiga i verktygslådan inom feng shui. Man kan säga att de är motpoler som tillsammans skapar balans. Människan strävar ofta omedvetet efter balans mellan yin och yang när det gäller årstiderna. Vi känner ofta av vad det är vi behöver tillföra eller balansera med.

Enkelt förklarat - På hösten och vintern då yin dominerar ute längtar vi efter värmen. Vi använder mer textiler, gardiner, kuddar, dukar och tar fram filtar. Vi tänder ljus och brasor och använder kraftigare färger när vi inreder, fastän vi har lika varmt inne som på sommaren. Under våren och sommaren då yang dominerar ute vill de flesta ha svala och lugna färger inomhus och vi skalar av och gör det "lättstädat".

Yang står för det maskulina, kraftfulla, utåtriktade och ljusa krafterna. Yin står för de feminina, "svaga", omhuldande och mörka krafterna. Alla saker och människor har både yin- och yangkrafter och de är alltid relativa termer och måste alltid jämföras med något. Det vill säga att en sak är aldrig bara yin utan kan också vara yang beroende på vad som står jämte eller vad det jämförs med. 

Som jag nämnt tidigare så försök tänka högt-lågt, mjukt-hårt, kurvigt-rakt och ljus-mörkt för att få fin balans mellan yin & yang när du inreder. Balansera och blanda olika höjder, material och former. Har du exempelvis raka randiga tapeter så bryt av med något blommigt eller snirkligt. Det kan vara en spegel eller tavla med snirklig ram eller ett par "kurviga" ljusstakar. Har du däremot blommiga tapeter eller något annat snirkligt mönster bryt av med raka saker och fyrkantiga former. Prova dig fram och lycka till.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln