CRE8 2019 orange vit org web

Lucka 15

Lucka 15:
Granen står så grön och grann i stugan... Snart dags att pynta granen eller har du kanske redan gjort det. Har du plastgran eller är det självklart att ni köper en riktig? Gillar du att fylla den med dekorationer eller föredrar du att ha den mer sparsmakad?

Oavsett så tror jag att granen är viktig för julstämningen på många sätt. Har man små barn fylls den gärna med allsköns pynt som de har gjort i skolan eller på dagis. Färgglatt och fullproppat ska det vara. När de blir tonåringar och lite äldre ska den vara "snygg" och inte för "barnsligt". Senare i livet kommer kanske barnbarnen på besök och då är det dags för barnens pynt igen.

Själv älskar jag vår naturtrogna konstgran - från Biltema... I år blev den svart, silver och lite guld. Några natursnören och små paket. Om du har en konstgran så är ett tips att sätta den i en stor rottingkorg, zinkbalja eller trälåda (med dold fot) istället för en traditionell julgransfot. 

En gran tar ofta ganska stor plats så fundera lite extra på var ni placerar den. Låt den gärna bli ett blickfång och går det så placera den så att ni ser den från flera rum eller så kanske ni har flera granar. Se er gran som en härlig chi höjare under vår mörka årstid. Låt den väcka barndomsminnen och klä den precis som du vill och känner för oavsett om du har en riktigt gran eller en konstgjord.

Kram Pernilla

Etiketter: julkalender jul

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln