CRE8 vit ram

Lucka 11

Lucka 11:
Sover du gott? Trivs du i ditt sovrum och kan du koppla av här? Inför julhelgen tycker jag du ska lova dig själv att använda sovrummet till att vila och återhämta dig. Ta inte med dig mobiltelefonen, datorn eller annat jobb som då blir det sista du ser innan du ska sova och det första du ser när du vaknar. 

Grundregler och tips när det gäller sovrummet är att placera sängen mot en hel vägg med uppsikt över dörren och fönstren. Man bör undvika att sova mellan ett fönster och en dörr. Man bör också undvika att ligga under ett fönster (både "vanligt" och takfönster) samt under snedtak. 

Se till att det finns stöd på sidan om sängen, det kan vara sängbord eller en hylla men undvik för höga möbler. Ha gärna sänglampan vid sidan om det går. Att ha något ovanför huvudet när vi sover kan skapa oro och en känsla av att något ska "falla ner på oss" när vi sover. Detsamma gäller stora taklampor över sängen, hyllor och sänglampor. 

På vinter är det extra skönt med en varm och mjuk matta att sätta fötterna på när man ska gå upp. Ha gärna några extra filtar och lite tjockare gardiner för att skapa en varm och ombonad känsla. Måste du ha mycket förvaring här så försök att använda dold förvaring för att undvika ett rörigt intryck. Jag brukar också tipsa om att se över vad du har på väggarna i sovrummet. Vad väcker de för känslor? Undvik fotografier på släktingar och barn, speciellt om du lever i ett parförhållande. Det kan vara jobbigt att koppla av eller känna sig romantisk om hela släkten är närvarande och "tittar på". Häng ut dem i hallen istället :-)

Välj gärna varma, beiga naturtoner eller den gröna och blåa färgskalan. Var lite försiktigt med de mörkaste tonerna. Det räcker oftast med en fondvägg eller detaljer. De mörka färgerna tillhör vattenelementet och för mycket vatten kan göra oss lite otrygga och oroliga när vi ska sova.

Kram Pernilla

Etiketter: sovrum julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln