CRE8 2019 orange vit org web

Lucka 10

Nobelfest och 14 dagar kvar till julafton. Har du fullt upp med julbak, julklappsinköp och julpyntande?

Mitt tips idag är att OM du känner dig stressad inför jul och känner att du INTE kommer att hinna med allt, försök att prioritera bort. Om du exempelvis hade tänkt att baka lussebullar, 7 sorters kakor och julgodis - fundera på vilket som du tycker är roligast och viktigast. Gör hellre BARA lussebullar och njut av den stunden istället för att stressa med dem för att hinna med kakorna också. Gör hellre BARA julgodis med barnen eller vuxna om du tycker att det är mysigt och köp färdiga kakor och lussebullar. Är ni med mig? 

Ibland vill man hinna med lite för mycket och då blir ju inget kul... utan bara stressigt - så känner i alla fall jag. Fundera också på om du kan förenkla en del uppgifter. Det kanske är enklare för dig att handla några julklappar en kväll på nätet i lugn och ro. Eller så kanske ni inte behöver/ska köpa så många julklappar i år. Det kanske är bättre att göra den där STOR städningen efter jul - när alla julsaker är borta och man vill ha in ny fräsch energi på det nya året. Försök att strunta i vad "alla" andra gör eller hinner med. 

Själv kommer jag att göra en bra och realistisk ATT GÖRA LISTA idag, med det som är viktigast för mig och min familj för att vi ska få tid över till varandra och en fridfull och mysig  jul. 

Har du några bra tips inför julen så får du gärna dela med dig. 

Ha en fin start på vecka och Nobeldag.
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln