CRE8 vit ram

Lucka 8

Lucka 8:
Jordelementet återfinns i de bruna och brända färgerna. I kapat trä dvs trägolv, trämöbler och träpanel mm.  Keramik, terrakotta, tegel, rotting, den fyrkantiga formen och långrandigt ger också jordelementet.

Har du mycket vitt och ljusa färger i din inredning och/eller mycket snö så att det är vitt ute, behöver du balansera och fylla på med jord elementet för att det inte ska kännas för kallt. Många gånger när vi tycker att det känns lite vitt och kallt så fyller vi på med eld elementet - rött, orange och knallgult. Men det är jord och trä elementet som behövs för att balansera metall elementet och bara en gnutta eld. Gillar du knalliga färger och mår bra av det ska du naturligtvis ha det. 

Jord elementet gör att vi kan ha mycket rött på julen och oftast så passar (balanserar) mera traditionella röda julsaker bättre i miljöer med trägolv, träpanel och trämöbler än i ett modernt vitt hus om man inte fyller på med lite jord och träelement också. 

Har du för lite av jord elementet så kan du känna som om du har "tappat fotfästet" och känna dig instabil.  Känner du dig stressad under julmånaden så kan jord elementet ge dig stabilitet, göra dig mera praktisk och organiserad. Har du för mycket kan du känna att ditt hem blir lite för tungt och trögt. Du kan bli lite för disciplinerad och "fyrkantig". Fyll i så fall på med mera grönt, svart och vitt för att få bättre balans.

Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln