CRE8 2019 orange vit org web

Lucka 6

Lucka 6:
Nästa element är trä som återfinns i växter och de gröna och mellanblå färgerna. Är det något element som vi nästan inte kan få för mycket av så är det trä elementet. Om du vill höja energin och chi i ett rum så är en grön växt eller bukett blommor alltid rätt och det känns och märks också tydligt när det gröna saknas - både ute och inne.

Trä elementet finns också i former som pelare, ränder och rektangel samt motiv som föreställer blommor, trädgårdar och växter. Under vintern fyller vi ofta automatiskt på med fler gröna växter och blommor inne och i december kan vi frossa lite extra mycket i härliga julblommor. Hyacinter, amaryllis, julstjärnor och julrosor är populära. Vi dekorerar också gärna med granris och mossa för att balansera och tillföra träelementet då det är grått och kalt i trädgården och ute.

Omges du av för mycket trä element så kan du bli otålig och lite hetsig. Balansera då med eld elementet - exempelvis röda saker och tända lampor/ljus.  Har du för lite kan du känna att "det inte händer något", att det saknas utveckling och att du inte "växer". Tänk på detta lite extra om du driver ett företag. Har du någon fin växt eller blomma på ditt kontor eller arbetsplats? Fyll på med långrandigt, växter och den gröna färgen.

Trä elementet hänger också  ihop med bagua området hälsa, familj och rikedom. Så känner du dig lite "vissen" eller känna dig "rikare" se till att du har friska fräscha växter och ta in den gröna färgen. 

Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln