CRE8 vit ram

Lucka 2

Lucka 2:
I Feng Shui tar man hänsyn till och arbetar man mycket med att balansera, förstärka och försvaga de 5 olika elementen - eld, jord, metall, vatten och trä. Elementen har olika egenskaper och är olika "starka" beroende på väderstreck och årstider. Elementen påverkar oss på en mängd olika sätt - både ute och inne. 

Saker kan ha flera olika element men man kan utgå ifrån att färg går före form. Den bästa balansen blir det när alla elementen finns representerade i "rätt" mängd beroende på vad man vill uppnå. Ofta känner man själv när det är obalans i ett rum eller trädgård men kan inte riktigt förstå varför. 

Hur kan man då använda sig av dessa kunskaper när det gäller vintermånaderna och när du gör julfint hemma? Det tänkte jag gå igenom de närmaste dagarna i julkalendern.

Tills imorgon vill jag att du funderar lite på hur du mår, känner dig och behöver just nu. Är ni stressade hemma (och/eller på jobbet) och behöver lugna ner energin. Eller är ni trötta och lite "sega" och behöver mer energi? Känn efter och fundera och prata gärna med de andra som du bor och lever med. Kanske känner ni olika och behöver olika?

Bildtext (bild från förra julen): En enkel feng shui analys. Bordet tillhör i färg, form (det är fyrkantigt) och material jord elementet. Ljusstaken och krukan ger metall elementet i färg, form (runda) och material. Även den gråa brickan ger metall elementet i färg och form. Soffan är mörkgrå och blir vattenelementet. De ljusa pastellerna och vita färgen ger metall elementet. Ljusen (när de är tända), fågeln på hjärtat och renen på kudden ger eld elementet. Hyacinterna och mossan är trä elementet. 

Ha en fin 1:a advent.
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln