CRE8 vit ram

Mitt nya kontor - Del 3

Då var det dags för sista delen av mitt nya kontor och slutligen tänkte jag visa besöks-/mötesdelen.

Här har jag valt att ha fyra sittplatser. Fyra symboliserar stabilitet, trygghet, familj, och självdisciplin. Hela gruppen är placerad på en matta för att hålla ihop möblerna. Korgstolarna ger bra arm och ryggstöd men är lätta att flytta på och stapelbara om det behövs. Jag gillar, som ni vet, när det är enkelt och flexibelt. Ett gammalt men kärt trädgårdbord fick ny färg på bordskivan men underredet fick behålla sin slitna patina. Eftersom mötet med kunder och besökare är viktiga så fick det blir "bästa" platsen i rummet under det härliga takfönstret där du ser både träd, väder- och årstidsväxlingar.

Mitt skrivbord/ståbord ger ett stöd i ryggen för att skapa en skön kraftposition.

Från andra hållet ger växten och det låga skåpet stöd och bromsar chi från dörren. Ett bord med runda former ger ett skönt chi flöde i hörnet och där jag fått placera lite "tråkig" teknik (som ju behövs på ett kontor). 

 

Och som sagt jag gillar när det är snyggt OCH praktiskt. Så som vilket modernt konferensbord som helst löste jag det genom att använda hålet för parasollet till grenuttag istället. Så att kunder och besökare lätt kan ladda sina mobil eller datorer när vi jobbar tillsammans.  

Sammafattning:
Jag har valt att hitta bra kraftpositioner för mig själv när jag arbetar samt vid möten. Jag har balanserat elementen, framförallt plockat in jord eftersom rummet hade överslag av metall elementet. Jag har "lura ögat" när det gäller snedtaket och bjälkarna i taket. Jag har valt belysning som kan anpassas efter olika behov och sinnestämning. Jag har försökt att skapat en känsla av trivsamt och hemtrevligt men samtidigt som det ska vara profesionellt och praktiskt. Jag har återanvänt möbler och inredning som jag redan hade hemma. 

Nu ska jag se om jag kan skapa lite julstämning på kontoret också. Ha en härlig dag och imorgon blir det en ny Fredags Feng Shui.
Kram Pernilla

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln