CRE8 2019 orange vit org web

Mitt nya kontor - Del 2

Som jag skrev i förra inlägget fanns det för mycket av metall elementet i lokalen så jag ville få rätt färger, material och former för att balansera. 

Eftersom som jag vill ha det lättskött och grönt så fick jag kompromissa lite med växterna och tillföra buxbomsklot i plast. Jodå det är helt ok om det är svårt med levande växter.

Grönt och bilder på växter tillför trä elementet. De rostiga färgerna tillför jord elementet. 

Svarta ramar tillför vattenelementet.

Utmaningen med snedtaken försöker jag kompenserar med att "lura" ögat och skapa en "rak" linje. Den svarta bokhyllan  med glashyllor tillför vatten elementet. 

Dock är det en test att se om jag kan stå så nära snedtaket utan att känna något "tryck". Och jag har sett till att inte ha någon bjälke direkt ovanför huvudet.

Jag valt att rikta mycket belysning upp i taket för att "höja" taket och öka chi uppåt.

Ibland får man prova sig fram och känna efter själv. Det är väldigt olika hur känslig man är och därför är det alltid viktigt att anpassa efter varje person.

Här ser ni också hur jag kompensera snedtaket genom skapa en rak linje. Den gröna växten med yvigt växtsätt tar bort lite av kantigheten från snedtaket. Den ger också ett lummigt intryck och bromsar chi från glasdörren.

Jag använder tavlor som skapar känslan av fönster och att man "ser ut" på något grönt. 
 

Med riktbara spotlight kan man enkelt skapa effekter i taket och höja chi och får rummet att kännas luftigare och större.
En annan vinkel över skrivbordet. 
Jag har också valt att blanda vitt med mjukt gult ljus för att kunna växla stämning. Den mjuka gula belysningen ger en skön mysfaktor och mera yin som kan passa vid vissa typer av möten och ibland vill man ha full belysning för att öka på yang när det behövs.

I nästa del som kommer nästa vecka, visar jag fler detaljer och beskriver hur jag har tänkt kring platsen för kundmöten. Och så blir det naturligtvis fler feng shui tips.

Ha en riktigt fin helg.

Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln