CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

I veckan var jag och lyssnade på några framgångsrika människor och företagare som berättade och delade med sig av sina "misstag". Det blev många skratt. En del tårar och mycket inspiration. 

Alla pratade om hur viktigt det är att våga. Att våga göra misstag och orka resa sig igen och lära sig av dem. 
Frågan är ju också VAD är ett misstag och VAD är en lärdom. Kanske är det så att utan misstag så lär vi oss inte. Är det bara ett misstag, om vi inte lär oss något utan gör om samma sak igen och igen? Kan man se ett mönster i vilka misstag man gör? Kan du se ett mönster i dina misstag? Fundera i helgen på vilket ditt senaste misstag var. Varför du gjorde det och vad har du lärt dig av dig?

Något jag lärt mig av mina misstag är att inte lita eller tro på allt en människa säger och lovar utan att lyssna på vad är det egentligen de säger. Jag har lärt mig att ta reda på fakta själv och kolla upp saker innan jag tackar ja eller nej. Jag har också gjort misstag när jag inte har lyssnat på magkänslan. Den där känslan när det "låter bra" men inte "känns bra". Känner ni igen den? Nu för tiden går jag mycket på magkänslan för jag har lärt mig av mina misstag att den är rätt. Det är inte som jag inbillar mig utan jag vågar lita på att jag har stark intuition.

Jag hade önskat att vi hade vågat prata och berätta mer om våra misstag. Att vi kunde dela med oss för att lära sig av varandra. Att det inte är pinsamt eller något man ska skämmas för.

Att göra misstag - det är mänskligt.
Det betyder inte att man är misslyckad.

Dela gärna med dig av dina misstag.
Vem vet kanske kan det hjälpa eller inspirera någon annan.

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln