CRE8 vit ram

Mitt nya kontor - Del 1

För några veckor sedan bestämde jag mig för att flytta mitt kontor från hemmet till Designgården i Båstad. Det är svårt att hitta den "optimala" lokalen men jag gick mycket på magkänslan och rätt energier. Platsen och omgivningen är viktigt och det ska helt enkelt "kännas rätt".

Lokalen som jag föll för (och som var ledig) är inte helt lätt att inreda och har enligt Feng shui en del utmaningar. Men jag gillar utmaningar och såg det också som ett tillfälle att få använda verktygen och kunskapen från Feng Shui för att skapa en skön stämning och trivsamt kontor.

Nackdelar/utmaningar - Snedtak, bjälkar i taket, takfönster och en kall känsla pgr av för mycket och stark dominans av metall elementet -vita väggar och ljusgrått golv.

Fördelar - Högt i tak och vitmålade bjälkar som göra att det ändå upplevs som luftigt och rymligt. Golvet är trägolv så det finns ändå jord element i materialet. 

Fina ljusinsläpp trots att rummet bara har ett takfönster. Glas dörren och fönster mot korridoren ger också mycket ljus.

Jag kände och bestämde mig för att jag ville ha en "hemma-hos-känsla" och lite "garden-feeling" men ändå proffsigt och kreativt.  Är ni med?  Jag ville också använda så mycket som möjligt av saker som jag redan hade hemma i stället för att köpa en massa nya saker.

Jag ville också  dela upp rummet till två platser och skapa två "öoar" att möblera på. Jag började med att tillföra jord elementet på golvet och eftersom jag hade två stycken mattor över hemma som passade perfekt så fick de bli dessa. 

Jag ville undvika traditionella kontors eller besöksstolar så dessa korgstolar, som jag också hade hemma fick flytta in. Genast kändes det lite varmare och mer ombonat. Eller vad tycker ni?

Sedan var det dags att "hitta" kraftposition för arbete och kunder. Jag vill stå och sitta så att jag ser "ut" över rummet. Jag vill ha en stabil rygg och koll på dörren och inte sitta i något chiflöde. 

Konferensbordet är ett överblivet trädgårdsbord som jag målat skivan på och det fick hamna under takfönstret. Platsen och bordet ger en skön trädgårds- och utekänsla och man sitter avslappnat i korgstolarna. Dessutom är de lätta att flytta på och stapelbara. Jag gillar när det är flexibelt och lätt att möblera om när det behövs. 

Jag placerade också ut olika typer av belysning och kände in var det behövdes och vilken typ. Jag vill kunna ändra stämingen i rummet beroende på vad som ska göras. Jag valde svarta lampor för att tillföra vattenelementet.

Det var första delen av hur jag har tänkt och gjort när jag inrett nya mitt kontor. Fortsättning följer.

Kram Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln