CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Många tycker att det är svårt att lämna något bakom sig eller att hitta modet att välja nya vägar. Att gå vidare och ta nya steg framåt. Att fatta beslutet att våga hoppa!

I mitt företag jobbar jag mycket med att hjälpa människor och företag att göra förändringar. Jag hjälper dem bland annat att hitta kraft och mod att ta det där steget och släppa det gamla för att kunna göra det nya. Ibland behöver man processa och analysera det gamla för att kunna gå vidare. Eller så är man färdig och behöver en knuff i rätt riktning för att komma igång. Inför en förändring har vi alla olika behov och sätt ta oss an uppgiften. En del älskar förändring och sätter genast igång och andra tycker att det är jobbigt och behöver lite mera tid. 

Att lämna något som man inte tycker om längre eller som man inte mår bra av låter ofta så självklart men är allt annat än lätt många gånger. Man känner att man sitter fast. Man har svårt att tänka i nya banor och kanske känner man sig ledsen och nedslagen. I miljöer eller situationer där man mått dåligt länge kan det också påverka ens självförtroende och självbild. Inte kan väl jag...

För länge sedan stod jag inför ett tufft beslut. Jag visste vad jag behövde göra men våndades väldigt mycket inför att göra det. Jag hittade på tusen anledningar till att skjuta upp det. Hade massor av undanflykter och skyllde på att det inte var rätt tidpunkt. Jag fantiserade om hur jobbigt det skulle bli och hur andra skulle reagera. Till slut fanns det inte fler undanflykter eller anledningar utan det var dags att bara göra det. För den där "rätta" tidpunkten eller tillfället kom ju aldrig. Det var bara att göra det!

Det kändes som om jag hoppade rakt ut och aldrig skulle landa... men det gjorde jag. På båda fötterna. Det var så befriande och skönt. Äntligen... den totala "frihetskänslan". Att äntligen tagit det där steget mot något annat. Fastän det varit väldigt läskigt precis innan.

Fundera i helgen på om du har något som du behöver avsluta för att kunna gå vidare i livet. Om du har något som du behöver lämna för att kunna ta nya steg. Vad behöver du för att hitta kraft och lust att göra det. Vad är det värsta som kan hända... eller det bästa? Vad får dig att våga hoppa?

Och du... jag har aldrig ångrat det där beslutet och har efter den gången vågat hoppat rakt ut flera gånger... och landat på fötterna! 

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln