CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Oftast och många gånger får vi tips och pepp för att komma igång med saker. Eller att ha kraften att avsluta. Men idag tänkte jag fokusera på mitten. Den där mellantiden som kommer efter starten och innan man går i mål.

Ta första steget!
Kom igång!
Dags för nystart!... osv.

Känner du igen det?

Visst är det så att det krävs mycket vilja och motivation att börja med något nytt eller förändra något. Vi sätter upp mål och delmål. Vi gör planer och planerar. Men vad är det som händer många gånger. Jo den där tiden som uppstår mellan start och mål. Mellantiden eller transportsträckan. Den där tiden som man kanske känner att det inte händer något. Det känns som om projektet står stilla. Man väntar på besked eller arbetet tar längre tid än man hade räknat med. Det är den tiden - som kanske är den mest utmanande.

Det kan exempelvis vara den där sovrumsrenoveringen som du drog igång. Du började med att välja tapeter, golv och färg. Du kanske beställde nya möbler och bestämde vilken helg ni skulle sätta igång. Så börjar ni den där helgen. Du tömmer rummet på möbler och börjar med underarbetet. Ni hinner ganska långt men sedan kommer veckan och så ska du fortsätta nästa helg och nästa helg och snart har det gått en månad och sovrummet är fortfarande kaos och det är långt kvar tills den nya sängen kan ställas in och bäddas med de nya fina lakanen.

Det är den där tiden som jag tror är den viktigaste att hålla motivationen och inspirationen uppe. Att ha uthållighet att fortsätta. Att göra klart! Helt klart! Att inte börja sova i renoveringsdammet. Trots att det där jobbet i mellan måste göras först.

En annan situation kan vara kost och träning. Du bestämmer dig. Nu ska jag komma igång! Du köper träningskort och nya träningskläder. Rensar kylskåpet och handlar och fyller på med "nyttigt". Du börjar att träna och äter bra. Ser och känner resultat och får massor av motivation att fortsätta. Så kommer de där veckorna då det inte "händer" någonting. Du är trött. Du kanske går upp i vikt istället för ner (om nu det var målet). Kanske får du en lätt förkylning eller hinner inte träna så mycket som du vill.  Du tappar kanske till och med lite självförtroende.  Det gick ju så bra... fram tills nu. 

Jag tror att det är många som slutar här och ger upp. Som börjar att unna sig något "onyttigt". För nu har jag ju varit så duktig i några veckor. Eller nu ger det ju inget så då kan jag strunta i det. Sedan känner man sig lite misslyckad och hittar kanske till och med på ursäkter för att inte komma igång igen eller fortsätta.

Den där mitten eller mellantiden... 

Så vad säger du. Tar du dig igenom den där delen som kanske inte ger så mycket resultat men som måste göras för att du ska nå dina mål eller bli klar. För utan det jobbet så kommer du ju ingen vart. Man kan ju liksom inte bara hoppa över det. Behöver du jobba på din uthållighet och din förmåga att "ta nya tag".

Själv övar jag på att bara träna under mellantiden. Det ska inte finnas någon start eller mål. Min träning är och ska inte heller vara någon transportsträcka utan något som jag gör mer eller mindre, varje dag, vecka och året om. Blir jag sjuk så vilar jag tills jag är frisk innan jag tränar igen. Hinner eller orkar jag inte träna någon dag eller vecka så hinner jag träna någon annan. Ibland får jag massor av resultat och ibland inga. Vissa dagar tränar jag stenhårt i gymmet och andra dagar tar jag "bara" en skön långpromenad. Det är min utmaning - mera mellantid!

Fundera på i vilka situationer och mellantider som du brukar tappa fart och lust eller sluta.
Ser du ett mönster?

Ha en fin fredag.
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln