CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Hur reagerar du när du möter en annan människa? Går du förbi? Eller stannar du upp?

Jag är övertygad om att det finns ett syfte och mening med de människor som vi möter i livet. Både de möten som blir bra, de som är lite sämre eller blir riktigt dåliga. Man lär sig saker om sig själv och andra i möten. Bara man ser dem man möter och inte bara rusar förbi. 

Jag tycker om att möta människor. Båda bekanta och obekanta. Ibland kan min närmaste omgivning tycka att det är lite "jobbigt" att jag har svårt att inte stanna till "se" den andra människan och på något sätt skapa någon kontakt - när man möts. Det kan vara ett kort samtal, ett leende eller nick. Det kan vara ett längre samtal när man ändå står och väntar på något eller någon. Det kan vara i butiken, i väntrummet eller på bensinmacken.

Visst - jag har lätt för att prata och ta kontakt med kända och okända. Men framförallt har jag svårt att inte på något sätt bekräfta människor som jag möter i livet och i vardagen. Jag tycker att det är svårt att inte säga något när man exempelvis står tillsammans med någon i en hiss.

Men det är på gott och ont. Ibland kan det också bli fel. Den andra vill inte alls prata eller säga hej. Ibland får man en konstig blick eller ett kort svar och det är också okej. Det gör jag också ibland när man av någon anledning vill vara ifred eller inte känner för att samtala.

Men det är det värt tycker jag. För de allra flesta gånger så blir folk glada och man får en trevlig pratstund. Efteråt när man skiljs åt, så tänker man oftast inte mer på den där okända personen och man ser dem aldrig igen. Men ibland så se ses man igen. I ett helt annat sammanhang på en annan plats. I mitt fall har dessa nya sammanhang givit mig nya jobb, rekommendationer, bättre service, en hjälpande hand och nya kunder. För de flesta av oss kommer ihåg den där personen som tog sig tid en stund eller som log eller nickade vid det där mötet där många andra bara kör förbi.

Så... hur tänker och gör du vid nästa "mötesplats". Har du tid att stanna till?

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln