CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Semester i sikte... Idag arbetar jag sista dagen innan jag ska "stänga" ner mitt kontor och vara ledig i några veckor. Jag brukar ofta fundera lite innan på hur våren och försommaren varit.

Hur har jag mått under året. Har jag stressat mycket. Vad har jag ätit och hur har jag sovit. Har jag tränat och rört på mig. Känner jag mig nöjd med livet. Har jag träffat mina vänner och varit social. Eller har det varit skönt att vara ensam. Har jag gjort saker med glädje eller finns det saker som jag borde göra på ett annat sätt. Vad ger mig energi och vad dränerar mig på energi. Behöver jag släppa taget om något.

Ibland behöver man ju mer eller mindre av dessa saker beroende på hur livet ser ur. Utifrån svaren som jag kommer fram till så försöker jag att balansera dessa under min lediga tid. Självklart funderar jag också på vad jag känner för att göra och inte känner för att göra. Eller så kommer jag fram till att jag faktiskt har bra balans mellan dessa saker och kan låta dagarna flyta på utan några större förändringar eller prioriteringar. Man måste ju inte förändra något som känns bra. Kanske kommer jag fram till att göra några förändringar efter semestern.

Mitt tips idag är att du också sätter dig ner på en skön plats i lugn och ro och reflekterar och funderar lite på hur ditt liv sett ut under det första halvåret. Är det något som du behöver tänka på eller göra lite mer av under din semester. Använd papper och penna... skriv ner dina tankar. Tänk inte för länge utan låt det som kommer till dig hamna på pappret. Du kan alltid ändra, sudda och skriva mer...

Låt din semester och sommaren vara tid för återhämtning, energiladdning och kreativitet... eller vad det nu är som du skriver ner. Lycka till och ta hand om dig.

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln