CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Har du något som du retar dig på att det inte fungerar, är trasigt eller behöver åtgärdas på något sätt...?

Nu har jag ryckt och slitigt i våra balkongdörrar ut till våra trädäck i flera veckor. De har varit tröga att både stänga och öppna. Jag har svurit och retat mig på att det inte går att låsa dem på kvällen utan en mindre svettig kamp. Jag började till slut till och med kolla på nya dörrar. Dessutom VET jag att det INTE är bra feng shui med dörrar som krånglar. Framförallt inte ytterdörrar och dörrar som leder ut eller in i huset.

Men så funderade jag lite på om det kanske skulle hjälpa om jag oljade låset lite... men gjorde det inte, utan bara funderade. Tills min man skulle stänga dem senare en kväll och tog i med all kraft så att ena handtaget gick sönder på utsidan! Ååhh! Typiskt!

Sedan hämtade han olja... och nu... NU är de som nya. Nu går hur bra som helst att stänga, öppna och låsa! Så varför... varför gjorde jag inte det här på en gång?

Varför är det så här ibland?
Varför fixar man inte bara till det? 
Nej istället går man och retar sig och lägger onödig energi.

Så... ta och gör "det där" i helgen. Det kan vara något som behöver lagas, rättas till eller kanske oljas. Något som inte tar lång tid. Låt inte det gå så långt att det är något som INTE går att fixa för att det är för sent. Eller går sönder.

Själv ska jag olja ALLA lås och dörrar innan de andra börjar att bråka och krångla för mig. Kan tänka mig att det tar ca 5 minuter att göra det. 

Ha en fin fredag!
Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln