CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Behöver du träna? Då menar jag inte träna som motionera. Utan träna på att bli bättre på något. Eller börja träna innan du kan något. Eller träna på att göra en förändring.

Jag tror att det är få (även om det finns undantag) som går från att vara helt otränade till att cykla eller springa 1 mil. Eller köra Vasaloppet... Nej de flesta börjar ju med att träna. Men hur ofta tränar vi på andra saker?

När man var liten så fick man ju träna på att lära sig gå, cykla, läsa och räkna. 

Ibland tror jag att om vi inte kan något på en gång så glömmer vi bort att man måste ju faktiskt träna innan man kan, blir bra eller når den nivån som man vill. Man ger kanske upp första gången man provat utan att ha tränat först. Man känner att det är ju ingen idé eller man får lite dåligt självförtroende.

Du kanske behöver träna ditt tålamod. Då är det ju inte så smart om man börjar med något som kräver vääääldigt mycket tålamod. Risken är ju ganska stor att man ger upp ganska snabbt och känner att man inte kan. Nej - då är det ju bättre att man tränar sitt tålamod med några enklare uppgifter för att sedan ge sig på lite mer utmanande när man har - tränat.

Du har blivit inspirerad till att börja odla själv. Då kanske du ska träna på att odla något enklare för att lära dig och känna att - det här kan jag ju - för att nästa gång välja något som kräver lite mer kunskap och erfarenhet... och träning.

Du sitter gärna uppe för länge på kvällarna. Då kanske du ska börja träna på att gå och lägga dig tidigare och börjar med att gå till sängs 30 minuter tidigare. Istället för att lägga dig flera timmar tidigare, för att sedan ligga vaken och känna dig frustrerad över att du inte somnar. Du måste ju träna lite först. Ta lite i taget.

Själv håller jag just nu på att träna på att inte ta för stora steg och gå för fort fram när det gäller min träning. Det jag lärt mig, av erfarenhet och ålder, är att jag bara skadar mig och då kan jag inte träna alls. Jag tränar på att träna lagom länge, lagom ofta och lagom hårt. Jag tränar på att ha vilodagar och när jag känner att jag har liiiite till att ge så behöver jag inte det. Jag kan vara nöjd. Jag tränar inte (och har aldrig gjort) för att få några bättre tider eller resultat utan för att jag tycker att det är roligt och för att jag mår bra av det. Men jag tränar på att träna rätt - för mig.

Fundera på om du behöver träna på något?
Finns det något som du glömt att träna på?

Ha en fin fredag.

Kram Pernilla 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln