CRE8 vit ram

Feng shui i trädgården


Balans mellan elementen
Att arbeta med att få med alla elementen i lagom dos och hitta balans mellan yin och yang, är något man jobbar mycket med när man använder kunskapen från Feng Shui.

Den här platsen har jag förändrat med små medel så att ni ska få se och känna skillnaden.
 


FÖRE/Feng shui analys:
Det känns "snyggt och prydligt"men samtidigt lite kallt, tomt och torrt.

Liggstolen står rakt längsmed skärmväggen. Det är lite sluttande känsla mellan planteringshyllan, det runda bordet och liggstolen. Krukan på det runda bordet känns lite för stor och tung för det smala bordsbenet. 

Vatten (svart) och metall (vitt) elementet dominerar och platsen ligger i söderläge. Det behövs lite mer av jord och trä elementet samt eld, för att det ska bli fin balans. Yin och yang behöver också balanseras.


EFTER/Feng shui analys:
Gröna fräscha växter samt gröna krukor ger mer trä element. De trekantiga vimplarna, mönstret på kudden samt ljuslyktan (när den är tänd) tillför eld utan att jag har använt den röda färgen. Terrakottakrukorna och den fyrkantiga kudden ger jordelementet. Vimpeln gör att det blir bättre balans mellan högt och lågt. Tygerna gör också att det känns lite mer ombonat och på kvällen är det skönt med en pläd och dyna.

Liggfåtöljen har jag flyttat ut lite så att den står på snedden (bättre kraftposition) och ramat in med växter för att skapa en grönare och skönare rumskänsla.
 


Saker i par stärker tvåsamhet, relationer och ger stabiletet. De svarta detaljerna (vatten elementet) svalkar ner och ger snygga kontraster (yin/yang) mot det dominerande vita (metall elementet).

Trähandtagen på verktygen samt terrakottakrukorna (jord elementet) mjukar upp och ger värme till de kalla färgerna samt lugnar ner den varma och starka solen (eld elementet) i söderläget.


Friskt grönt som växter och den gröna lådan (trä elementet) gör sig bra mot det vita (metall elementet). Vattenkannan symboliserar vatten. Så med några små förändringar har det blivit bättre balans mellan elementen och yin & yang.

Har du någon plats som behöver balanseras?

Testa dig fram och lägg till och dra ifrån.

Kram Pernilla


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln