CRE8 vit ram

Årets tulpanfrossa...

Jag kan direkt erkänna att jag är ingen expert på tulpaner. Jag tycker inte heller att det är speciellt roligt att peta ner de där knölarna på hösten. Jag köper ofta lökar i sista minuten på rea i något stort varuhus eller blomsterkedja. Sedan blandar jag dessutom ihop lökarna när jag ska plantera dem så det kan bli lite hur som helst i rabatterna och krukor. 

Men sen när våren kommer så får man ju belöningen eller överraskningen. Det beror på. I år har jag lyckats på ett par ställen och fått några överraskningar på något annat. Jag föredrar vitt, rosa, purpur och ett stänk av aprikos, men det dyker alltid upp någon knallgul och illröd skapelse. De såg ju inte riktigt ut så på paketet, men vad gör väl det.  Så härligt med färg efter en lång väntan på våren.

Bild ovan: En av mina favoriter i år - Exotic Emperor - Fluffiga och som stora vaniljglass bomber i trädgården. Dessa kommer jag att plantera fler av till hösten. Blommar i april-maj.

Bild ovan: Dessa rosa-lila-vita var också favoriter i år - Synaeda blue - lite högre och jättefina både solsken och skymning. Blommar i april-maj.

Till hösten ska jag minsann försöka att börja lite tidigare med att köpa lökar och få ner dem i jorden... för det är ju så härlig när de tittar fram till våren.

Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln