CRE8 vit ram

Från en tom vägg till...


FENG SHUI INSPIRATION & TIPS
En bänk och några krukor. Använd yin och yang, de fem elementen för att skapa en mysig sitt och viloplats samt att bromsa chi utmed en vägg och rak grusgång. Se före och efter bilder samt tips och tankar om hur jag tänkt och gått till väga.

 


FÖRE
Den här väggen har härlig morgon-, förmiddags- och lite kvällssol. Den har varit tom ganska länge, men nu kände jag att det var dags att fylla den med något. Dessutom behövde jag bromsa chi flödet lite vid väggen då vi har en rak grusgång utmed huset.


EFTER
Jag började med en bänk då jag kände att jag behövde få upp något på höjden utan att det skulle kännas för blockerat. Samt att jag tycker att det är en fin sittplats. Jag ville att den skulle vara ganska diskret så jag valde samma färgskala som huset.

Jag satte ett stöd på ena sidan med lite mera höjd för att skapa kraftposition. Jag valde en rund spalje för att runda av och mjuka upp hörnet och planterade en murgröna som får slingra sig upp. Spaljen gör också att du ser igenom och du inte känner dig "instäng".


EFTER
Sedan fyllde jag på med zinkkrukor och växter (buxbom, funkia och lavendel) för att ge bänken och väggen lite mera liv. En sittkudde med svart för att få fin balans mellan elementen och för att skapa en inbjudande sittplats.

Givetvis kan man ställa ner krukorna på gruset för att skapa fler sittplatser.

TIPS:
Välj gärna någon växt som doftar vid sittplatser. Här valde jag vit lavendel. I rabatten vid sidan har jag vit syren.

 


FÖRE
Här rör sig chi ganska snabbt och väggen upplevs som tom och det känns lite "torrt" och kalt trots den gröna rabatten. 


EFTER
En perfekt plats att sitta och dricka morgonkaffet på med skönt stöd för ryggen och sidorna samt lyxen att känna doften av syren och lavendel. Det blev ett diskret blickfång som lugnar ner chi.
 


EN ENKEL FENG SHUI ANALYS
Jag valde tre likadana krukor då siffran 3 bland annat symboliserar - aktivitet, expansion, kommunikation och humor. Detta område tillhör bagua området/livsaspekten rikedom i vår trädgård. Rikedom "gynnas" och förstärks med trä elementet (växter och den gröna färgskalan). Trä elementet står för tillväxt och expansion, handling och uthållighet. Sittplatsen gör förhoppningsvis att vi sitter där mer vilket skapar aktivitet (undviker stagnation). Det svarta (vatten elementet) förstärker trä ("vattnar" växterna). Jag har också ett svart fågelbad framför som inte syns på bilden. Den vita och gråa färgen, runda former samt  zinken och spaljen ger metall elementet vilket gör dig koncentrerad och beslutsam. 

På kvällen kommer jag sätta en/tända en lykta här för att få in eld elementet när solen gått ner.


Kram Pernilla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln