CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Sista fredagen i april månad och nu händer det verkligen saker i trädgården varje dag. Det växer och frodas. Många av er som följer mig är trädgårdsintresserade och ser arbetet i trädgården som ren njutning och "terapi". Men så finns det ju dem som älskar att bli inspirerade och verkligen njuter av andras trädgårdar men får inte riktigt till det i sin egen. Man tycker inte att det är speciellt avkopplande utan mera ett dåligt samvete och "måste" och ser inte alls tjusningen med att odla eller gräva i rabatter.

Själv skulle jag just nu behöva ta det där första ogräset, räfsa upp de sista bruna löven och få ordning på mina pallkragar. Det vore också toppen om jag hann fylla på med ny jord på vissa ställen och gödslade lite mera. Jag skulle ha skrivit ner den där "skötselplanen" som jag påbörjat många gånger men inte blivit klar. Och när jag ska uppdatera min trädgårdsritning, så får jag alltid börja om från början för jag älskar att flytta och förändra och låta  kreativitet och känslorna styra när jag inför varje säsong köper några nya växter. 

Ett år fick jag för mig att nu - NU ska jag BARA ha vitt och grönt.... men så slank där ner lila lavendel och några läckra rosa pioner. För sån är jag och så vill jag göra i min trädgård. Där gör jag som jag känner för. Ibland blir det bra och ibland får jag tänka om.

Min trädgård ställer inga krav eller har några regler. Den har heller ingen tid att passa eller en massa måsten. Den väntar tålmodigt på mig. Visst ibland så behövs det göras en lite större arbetsinsats men det gör jag när jag har lust och tid. Då vill jag vara i trädgården lääänge och ostört utan avbrott och men gärna några sköna pauser i något hörn för att njuta av det som är gjort. För mig blir en trädgård aldrig färdig eller klar. Den är ett pågående projekt som följer årstider och väder. Den ändras också efter familjens behov.

Jag tillbringar också minst lika mycket tid i min trädgård utan att "jobba". Jag upplever att många som inte tycker om trädgårdsarbete heller aldrig ÄR i sin trädgård. Man hör ofta från dem att - "det är ju bara en massa jobb".

Känner du igen dig?
Varför blir det så?

Kan du förenkla något i din trädgård som gör att du tycker att det är roligare att ta hand om den och framförallt göra så att du tillbringar mer tid i den - utan att få dåligt samvete för allt du borde göra. Eller är det något annat? Du kanske ställer orimliga krav på hur din trädgård måste vara för att du ska vara nöjd. Eller är det andra som ställer krav?

Fundera lite på din trädgård i helgen. Hur vill du använda din trädgård och "trädgårds tid" i vår och sommar. Är det kanske dags att ta tag i något eller förändra något nu så att du kan njuta av det längre fram. Skapa rätt förutsättningar för det som du vill ha din trädgård till. Investera lite tid så att du kan njuta sen. Byt ut "svåra växter". Sådana som kräver mycket uppmärksamhet och skötsel. Välj växter som trivs i din trädgård. Du kanske ska plantera i krukor i stället för rabatter. Hitta din trädgårds stil.

För snart är ju sommaren här och då är du värd att få njuta av DIN trädgård.
Vem vet - du kanske blir en riktig "trädgårdsnörd" när du väl kommit igång.

Ha en fin fredag!

Kram Pernilla 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln