CRE8 vit ram

Blått är flott

Nu på våren längtar vi efter grönska, ljust & fräscht och lättstädat. Vi vill gärna ha "lättare" möbler, tunnare tyger och färre prylar. Ute möter inne...

Många tycker att det är skönt och snyggt att inreda med blått, vitt och ljusa färger.

När trä elementet - exempelvis växter och den gröna färgen, blir starkare ute känner vi för att fylla på med vatten element - exempelvis svart och mörkblått och glas och vi längtar och balanserar med metall elementet - exempelvis vitt och ljusa pasteller samt metallföremål. Lite rotting för att få med jord elementet -  exempelvis saker av trä, bruna och beiga toner och på kvällen är det mysigt att tända ljuslyktor som ger eld elementet när solen gått ner.


Blått - Stillhet & själslig frid.
Blått förknippas med framgång, arbete och stabilitet för företag. Blått främjar ordning och reda och ökar din koncentration. Blått lindrar stress och spänningar samt smärta. Den sägs också vara "bakteriedödande". Kanske har du sett ett gammalt skafferi som man hade förr. De var ofta målade invändigt i blått.

Man sover gott i ett blått rum och blått lugnar både stressade vuxna och överaktiva barn. Känner du dig väldigt låg på energi ska du undvika blått då den kan göra dig mer sorgsen, trött och nedstämd.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln