CRE8 2019 orange vit org web

Fredags Feng Shui

Veckans Fredags Feng Shui handlar om återhämtning. Att stanna upp, andas och lyfta blicken. En del av er har kanske haft sportlov och har fått möjlighet till ledighet och semester.  

Ibland behövs det inte så mycket för att få återhämtning i vardagen. Det kan vara fredagsmyset hemma i soffan med familjen. Det kan vara en lång skön söndagspromenad i skogen, ett yogapass eller en egen stund på morgonen med en kopp kaffe. Man känner att man har fått hämtat andan, slappnat av och landat.

Men ibland känner man verkligen att man behöver en rejäl återhämtning. Det kan ha varit stressigt på jobbet under en längre tid eller efter sjukdom. Man känner att man inte har "kontroll" över någonting och bara är trött. Det ena efter det andra ska fixas och lösas och man känner sig otillräcklig.

Det jag vill att du ska fundera på är om du får någon återhämtning... eller är helgerna och fritiden fullproppade med måsten och en fullbokad kalender.  Middagsbjudningar, renonveringar eller övertidsarbete.

Kan du "ta bort något", säga nej till något eller delegera något för att förenkla?

Har du sällan en helg eller en kväll utan att du behöver prestera något eller göra något kanske du ska försöka boka in en sådan. En sån där helg när du vaknar på morgonen och inte har någonting bestämt, bokat eller planerat. En återhämtningshelg. Har du inte möjlighet att ta en hel helg kanske du åtminstone kan ta en av dagarna eller en vardagskväll.  Fundera också på hur en "återhämtningshelg/dag" skulle kunna se ut för dig så att du kommer tillbaka till jobbet och känner du fylld av ny energi och kraft.

Planera in den redan nu och se till att den blir av.

Ha en fin fredag

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln