CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Inom Feng Shui pratar man ofta om att undvika stagnation. Saker ska flyttas och förändras. Man ska rensa och se till att det kommer in ny energi och det ska vara ordning och reda. Vissa av er har kanske redan kört igång 2018 års inredningsprojekt eller kommit igång med träningen och nya kostvanor. MEN ibland har man inte någon energi. Man känner inte för att ta tag i vare sig gamla eller nya saker. Man orkar eller vill inte...  man har ingen lust.

Att göra "roliga" saker utan att man har lust blir sällan bra. Det går sällan att tvinga fram motivation och kreativitet. Lyssna på din kropp och knopp. Känner du så här så behöver du förmodligen en paus, återhämtning eller vila. Du har kanske varit sjuk eller haft en hektisk period som tagit mycket energi eller så är du "bara" trött och vill dra täcket över huvudet.

Vissa saker måste man självklart göra ändå... tömma diskmaskinen, tvätta, städa och laga mat. Men när man inte har lust blir ofta dessa saker lite extra jobbiga att göra. Man har exempelvis svårt att hitta på vad man ska äta och städning blir några snabba vändor med dammsugaren. Någon som känner igen sig?

Mitt bästa tips är att låta det få vara låg energi under en period. Jag tror att det är bra för den inre balansen med lugna perioder. De flesta orkar inte köra på för fullt hela tiden. Låt dina projekt få vila lite. Lägg undan några måsten och säg nej till saker som du inte orkar eller känner för. Det är ok att vara "lite tråkig". Tillåt dig att slappa och inte göra något speciellt. Försöka att inte boka in för mycket i kalender. Berätta för nära och kära att du behöver ta det lite lugnare. Sänka tempot.

Under tiden unna dig gärna sovmorgon, blommor, promenader, böcker, favoritfilmer, hämtmat, mysfika, favvojeansen, slösurfa eller vad du känner för - när du har möjlighet. Pyssla om dig själv lite extra och låt kraften, motivationen och energin komma när du är redo igen.

Ha en fin fredag.

Kram Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln