CRE8 vit ram

Fredags Feng Shui

Fredag igen och dags för veckans Fredags Feng Shui. Idag handlar det om att "bestiga berg" och då menar jag inte bokstavligt utan bildligt. För man säger ju så ibland... att man upplever att någonting är som att "bestiga ett berg".

Vad och vilka situationer kan det vara?  Vilka uppgifter eller projekt upplever du är som att "bestiga ett berg". När känner du för att "bestiga berg". I verkligheten kräver bergsklättring mycket kunskap, förberedelser och planering. Det är ju ingen som ger sig ut utan att ha rätt utrusning och rätt förutsättningar. 

Många tycker inför större och utmanande saker att det är svårast att bedömma den verkliga tidsåtgången. Många gånger vill man att det ska gå lite snabbare och hoppar kanske över vissa vilopauser eller tid för reflextion vilket kan vara avgörande  för att man ska lyckas. Det gäller att planera in var man ska placera sina "basecamp" eller vilka delmål man bör ha. 

Står man inför ett "berg" så brukar man tjäna tid och kraft på att begrunda det och dess förutsättningarna en stund innan man ger sig iväg. Det är jobbigt att behöva vända tillbaka om man har missat eller glömt något. Ibland måste man kanske vända tillbaka för att hitta en annan bättre väg. Ibland måste man kanske också ge upp - berget kanske var för brant eller förutsättningarna inte de bästa. 

Man kanske njuter mera av att betrakta dem och vandra längsmed. Vissa berg måste man kanske ta sig över för att komma vidare i livet. Andra kan man säkert bara passera. Vissa  berg behöver kanske till och med "flyttas".

Har du några berg framför dig? Har du något berg du drömmer om att ta dig upp på? Kanske ett jobb du gärna vill ha? En prestation du gärna vill lyckas med? Eller är din utmaning att bara vandra längs dess kant?

Ha en fin fredag.

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: fredagsfengshui

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln