CRE8 vit ram

Lucka 17

Idag tänkte jag ge några tips till vardagsrummet. Inför julfirandet så är det kanske här vi förbereder och pyntar mest tillsammans med köket. Ofta så har vi julgranen här och det är här vi hamnar efter julbordet med den klassiska choklad asken medan vi väntar på att tomten ska komma.

Fundera på hur många sittplatser ni behöver under julen. Kanske kan ni få plats med flera gäster om ni möblerar om/byter ut en "stor" fåtölj mot två mindre. Får ni plats med ett stort soffbord med gott om plats för glöggmuggar och julgodis så är det trevligt. Hos oss har vi satt ihop två soffbord för att få ett stort. Vi tycker att det är mera praktiskt och det går också lätt att dela om vi vill ha ett långt bord eller dela upp dem. Om ni inte har plats för ett större bord så kan ni ha alla godsaker på ett sidebord. Har ni ont om bord så plocka gärna in något litet trädgårdsbord. Med en lång duk och dekorationer så funkar det fint som en tillfällig lösning. 

Varma sköna mattor gör mycket för att skapa ett mysigt och ombonat vardagsrum under vintern. Vi har två mattor som tillsammans blir en stor. Försök att möblera så att ni sitter samlade och ha gärna några små sidebord för att skapa balans och avställningsytor.

Jag har valt runda brickor/fat för att  hålla ihop dekorationer och ljus för att balansera det fyrkantiga bordet. Har du runda bord prova med fyrkantiga fat. Har du mycket julpynt så samla dem hellre i 2-3 större grupper och blickfång än att placera ut dem "överallt". Jag repeterar - tänkt på yin och yang (motsatsförhållande) - högt-lågt, stort-litet, mörkt-ljust och rakt-kurvigt.

Sköna filtar och kuddar i mjuka och varma material gör att ni och gästerna kan mysa och värma sig om det behövs. Rulla ihop några extra filtar som ni lätt kan ta fram om någon behöver.

Gå gärna igenom de 5 elementen och se om du har bra balans mellan dem. Du kanske behöver fylla på med något eller ta bort något beroende på vad det är för "stämning" och energi du vill ha eller behöver. 

Ha en fin 3:advent.

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: vardagsrum julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln