CRE8 vit ram

Lucka 15

Under december och julen umgås vi mycket i köket och kring matplatsen. Glöggmingel, julbord och sköna långfrukostar. Vissa dagar är det många som ska få plats och andra dagar är det kanske bara du eller ni.

Hemma hos oss har vi ett stort bord men det brukar ändå bli ganska fullt med både dekorationer och porslin så jag fördrar att inte ställa fram maten på bordet utan ha den vid vår köks ö och spis. På så sätt kan flera få plats kring bordet. Jag tycker också att det blir bättre matro om man slipper bli avbruten med att skicka runt fat och skålar med mat mm. Då är det bättre att var och en kan resa sig för att fylla på med mera mat. Men så tycker jag och det passar säkert inte alla. Har man tillgång till ett matrum och inte sitter i köket kanske man upplever det som att man måste "gå iväg" för att hämta mera mat. Har du inte plats eller möjlighet att ha ett stort bord kanske du får ställa ihop flera små eller dela upp sällskapet till flera rum. Men prova er fram och var lite kreativa. Fundera också på vilket som är viktigast för er och era gäster. Har de flesta små barn så vill man inte gärna lämna dem själva vid bordet och föräldrarna vill gärna sitta jämte. Har ni många äldre släktingar eller vänner som kommer på besök så kanske de tycker att det blir stimmigt och svårt att höra om alla sitter vid ett enda stort bord med hög ljudnivå. Då är det bättre att dela upp det till flera små bord.

När du dekorerar och dukar tänk gärna på yin och yang för att få fin balans. Högt-lågt, mörkt-ljust, kurvigt-rakt och litet-stort. Placera gärna dekorationerna på brickor istället för direkt på bordet. Då håller man ihop det bättre och dessutom är det mera praktiskt när man dukar av och man skyddar en eventuell duk under. 

Försök också att få med alla elementen när du dukar - jord (ex träbord eller trästolar, fyrkantiga former, bruna färger), eld (tända ljus, djurfällar), trä (blommor, växter eller grönt), metall (vitt, silver, guld, runda former) och vatten (glas, speglar, svart eller mörka färger) 

Tips - Har du en liten yta eller bord att dekorera på - ställa allt på en spegel eller spegelbricka så ser allt "dubbelt så mycket ut".

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln