CRE8 vit ram

Lucka 9

I dagens lucka tänkte jag ger er några tips om hallen och entrén. På vintern tar ofta kläder mer plats än på sommaren och dessutom har man vantar, mössor, halsdukar och stövlar som ska få plats och förvaras. 

Jag förespråkar alltid dold förvaring så mycket som det är möjligt. Det ger ett lugnare intryck och ser mindre "stökigt" ut. Hemma hos oss har vi ett klädskåp (på bilden) med både hängare och hyllor. Där har också alla i familjen varsin låda med vantar, halsdukar och mössor. Ovanpå skåpet har jag lättåtkomliga vita lådor som rymmer tjocka tröjor och filtar. Man ska helst undvika att ha för mycket ovanpå skåp och garderober enligt Feng Shui men väljer du ljusa färger på förvaringen så blir det inte lika "tungt". Jag tycker också att det är bättre med förvaring ovanpå skåpen än att det blir röra på golvet och överbelamrat på hängare och krokar. Mina stövlar får dock stå framme då de används flitigt och "matchar" inredningen :-)

Ha gärna en större rejäl och tålig matta innanför dörren. Ta gärna en i större storlek. Kommer det gäster med våta eller snöiga skor - vill alla gärna få plats på mattan och är det busväder ute vill alla komma in under tak fort. Jag har valt att lägga ihop 2 stycken mindre mattor som jag sedan lätt kan dela och placera ut någon annanstans på sommaren.

På vintern är det mysigt och tryggt att komma hem till något som är tänt. Så ha gärna någon lampa eller ljusslinga i entré, så känns det extra välkomnande att komma hem när det är mörkt. Det finns många bra Led lampor och ljusslingor i olika prisklasser. Själv älskar jag att komma hem till min lilla minigran.

Så försök att plocka iordning och skapa bra förvaringsmöjligheter i din hall/entré. Se om du har korgar eller lådor över som du kan använda. Leta upp någon vacker lampa eller ljusslinga som du kan ha tänd.

Njut av att komma hem till en "lugn" hall.

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: feng shui julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln