CRE8 2019 orange vit org web

Lucka 3

Elementen är olika starka under olika årstider och hör ihop med våra väderstreck. Under vintermånaderna är vatten, metallelementet och yin energin stark. Allt går lite långsammare och många av oss är tröttare. Det är mörkt och vi har kortare dagar och vi går precis som naturen in "vintervila".  Vi känner instinktivt att vi behöver öka på dosen av yang energi och eldelementet - rött, varmare färger, ljus och mer textil såsom kuddar och plädar. 

Beroende på var du bor så ser det olika ut ute. Ni som har vitt med snö har lite starkare metallelement än de som har barmark och kanske grönt ute. Beroende på vad så påverkar det oss hur vi mår och vilka färger vi dras till. Givetvis spelar tycke och smak roll men jag kommer att utgå från ett Feng Shui perspektiv.

VATTENELEMENTET
Jag tänkte att vi börjar med vattenelementet som återfinns i glas (tänk även på fönsterglas), speglar, asymmetriska former, svart och riktigt mörka färger såsom mörkgrönt, mörkgrått osv. Givetvis i vatten och även konst som föreställer exempelvis hav eller sjöar.

Gillar man att inreda med svart är det bra om man tänker på att inte överdriva. För mycket vattenelement kan göra oss ostrukturerade och passiva lite ångestskapande. Har man för lite kan man känna att man lätt blir stressad och att livet inte riktigt "flyter på" som man vill. Så känner du dig stressad inför jul så fyll gärna på med lite svart.

Vattenelementet trivs bra med träelementet (ex grönt) och metallelementet (ex vitt och silver) samt lite jordelement (ex brunt, trämöbler, rotting). Har man som jag i Skåne gröna vintrar tycker jag att det ibland är lättare och blir lite skönare energi om man använder dessa elementen och har lite mindre av eldelementet - den röda färgskalan. Det räcker många gånger med att tända ljus och en brasa, sköna ullplädar och bara någon liten detalj med rött. Prova dig fram.

Ha en riktigt fin och mysig 1:advent.

Kram Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln