CRE8 2019 orange vit org web

Lucka 2

DE FEM ELEMENTEN
I Feng Shui tar man hänsyn till och jobbar mycket med att balansera, förstärka och försvaga de olika elementen - eld, jord, metall, vatten och trä. Elementen har olika egenskaper och är olika "starka" beroende på bl a årstider.  Elementen påverkar oss på olika sätt. 

Bildtext:  Ett enkelt exempel på hur jag har balansera med elementen utifrån färger. Vi har ett vitt hus och det är december månad. Metallelementet behöver balanseras med vintergrönt, murgröna - träelementet, brunt eller exempelvis terrakotta  - jordelementet (de stora krukorna är terrakotta färgade men det ser mörka ut på bilden). Samt lite mera rött på vintern, de röda frukterna och ljusslinga - eldelementet och för att få  fin balans  - lite mörkgrått, betongkrukor - vattenelementet. Alla elementen är då representerade om man utgår från färgerna. Sedan har jag tänkt på former och material också men eftersom detta ska vara enkelt och grundläggande så väljer jag att bara beskriva färgerna.

Saker kan ha flera olika element men man kan utgå ifrån att färg går före form. Den bästa balansen blir det när alla elementen finns representerade i "rätt" mängd beroende på vad man vill uppnå. Ofta känner man själv när det är obalans i ett rum men kan inte riktigt förstå varför. 

Hur kan man då använda sig av dessa kunskaper när det gäller vintermånaderna och när du gör julfint hemma? Det tänkte jag gå igenom de närmaste dagarna i julkalendern. Tills imorgon vill jag att du funderar lite på hur du mår, känner dig och behöver just nu. Är ni stressade i familjen eller behöver ni energi? Längtar ni efter lugn och ro eller känner ni att allt går lite långsamt och trögt? Känn efter och fundera och prata gärna med de andra som du bor och lever med.

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: feng shui julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Margareta » Konsten att städa:  ”What?! Finns det en serie på Netflix om detta??! Den vill jag hitta!”

  • Margareta » Boosta hälsan:  ”Hej :) Får bli affär´n på vägen hem. Bra att få en påminnelse. Oftast gör man de..”

  • Barbro » Rensa, rensa, rensa...:  ”Älskar det ! :) Har genomfört flera småprojekt nu i januari. Fler ska det bli. ”

  • Marlene Stridh » Fredags Feng Shui:  ”Så klockrent, jag älskar min nya arbetsplats men jag har en mamutstor tidstjuv. ..”

  • Karla » Fredags Feng Shui:  ”Hej, Jag har själv en firma i Tyskland och är också inredare och Feng Shui kons..”

Bloggarkiv

Etikettmoln