CRE8 vit ram

Lucka 2

DE FEM ELEMENTEN
I Feng Shui tar man hänsyn till och jobbar mycket med att balansera, förstärka och försvaga de olika elementen - eld, jord, metall, vatten och trä. Elementen har olika egenskaper och är olika "starka" beroende på bl a årstider.  Elementen påverkar oss på olika sätt. 

Bildtext:  Ett enkelt exempel på hur jag har balansera med elementen utifrån färger. Vi har ett vitt hus och det är december månad. Metallelementet behöver balanseras med vintergrönt, murgröna - träelementet, brunt eller exempelvis terrakotta  - jordelementet (de stora krukorna är terrakotta färgade men det ser mörka ut på bilden). Samt lite mera rött på vintern, de röda frukterna och ljusslinga - eldelementet och för att få  fin balans  - lite mörkgrått, betongkrukor - vattenelementet. Alla elementen är då representerade om man utgår från färgerna. Sedan har jag tänkt på former och material också men eftersom detta ska vara enkelt och grundläggande så väljer jag att bara beskriva färgerna.

Saker kan ha flera olika element men man kan utgå ifrån att färg går före form. Den bästa balansen blir det när alla elementen finns representerade i "rätt" mängd beroende på vad man vill uppnå. Ofta känner man själv när det är obalans i ett rum men kan inte riktigt förstå varför. 

Hur kan man då använda sig av dessa kunskaper när det gäller vintermånaderna och när du gör julfint hemma? Det tänkte jag gå igenom de närmaste dagarna i julkalendern. Tills imorgon vill jag att du funderar lite på hur du mår, känner dig och behöver just nu. Är ni stressade i familjen eller behöver ni energi? Längtar ni efter lugn och ro eller känner ni att allt går lite långsamt och trögt? Känn efter och fundera och prata gärna med de andra som du bor och lever med.

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: feng shui julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln