CRE8 vit ram

Lucka 1

Varmt välkommen till årets Julkalender. I år tänkte jag lägga fokus på våra vintermånader och julen. Ni kommer att få tips på hur ni väljer färger och inreder för att skapa en härlig jul enligt kunskap och verktyg från Feng Shui.  

Vi kommer att titta på hur de olika elementen kan användas och hur de påverkar oss den här tiden på året. Jag kommer också att gå igenom och ge er tips om våra rum - entré/hall, kök, badrum, vardagsrum, sovrum, kontor, barnrum och tonårsrum. Jag vill ge er massor av inspiration och hoppas kunna dela med mig av min kunskap om Feng Shui. Jag kommer att förklara och beskriva på ett förhoppningsvis enkelt sätt så att du kan förstå utan att du har några tidigare kunskaper eller erfarenhet av Feng Shui. 

För er som aldrig hört talas om eller känner till Feng Shui så inleder jag med lite kort bakgrund och historik.

Feng Shui betyder vind och vatten. Man uppskattar att man praktiserat läran i ca 3000-6000 år och det kommer ursprungligen från Kina. Man studerade omgivningar och naturens former för att från början hitta bra begravnings- och senare bra boplatser. De grundläggande teorierna är att vi påverkas av färger, former, material och energi runt omkring oss. Feng Shui är inte en inredningsstil eller religon utan ett sätt att leva och med dess verktyg skapa rätt förutsättningar för oss så att vi får balans, mår bra och får energi både hemma och på arbetet.

Kram Pernilla Berndtsson

Etiketter: feng shui julkalender

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln