CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Veckans Fredagsfengshui handlar om hur du bäst förbereder dig inför en tuff uppgift eller något som du behöver vara extra fokuserad på. Det kan exempelvis vara en presentation, anställningsintervju eller någon tävling som du ska delta i.

Hur brukar du ladda inför något som kräver "det lilla extra" från dig. Vad gör du för att lugna nerverna eller peppa dig själv?

Föredrar du uppladdning eller nedvarning? Har du funderat på vad du egentligen behöver.

Vissa av oss föredrar kanske uppladdning. Du spelar hög och snabb musik. Springer en löprunda och tar ut dig helt. Pratar och peppar dig själv. Skapar bilder av ett lyckat genomförande. Andra behöver nedvarvning. En lång och lugn promenad där tankarna får landa. Meditation eller yoga. Tystnad och vila.

Oavsett så är det bra att reflektera och fundera på vilket som fungerar bäst för dig inför din uppgift. Det kan ju vara så att beroende på vad du ska göra så behöver du göra olika saker men det viktigaste är ju att du använder rätt metod vid rätt tillfälle.

Om du är jättenervös inför någonting kanske det blir värre av uppladdning. Ska du "sälja in" dig själv kanske du inte får rätt energi av nedvarvning. Yin & Yang i balans.

Spelar det någon roll hur du ser ut och vad du har på dig? Kan kläder, färger och material hjälpa dig?

Om jag är nervös inför något så väljer jag oftast lite mjukare material. En skön stickad tröja och jeans eller något i bomull och sneakers på fötterna. Jag vill stå tryggt och stabilt. Gärna jordfärger med något litet grönt, blått eller rosa inslag. Ska jag prestera och levera något väljer jag hellre något som sitter bra och sitter åt. Lite kraftigare tyger och gärna vitt, svart eller grått med lite rött eller orange. Blus med en välsittande kavaj och kjol eller snygga byxor. Jag har gärna skor med klack för att "komma upp lite" och vara "på tå".
Har du tänkt på vad du väljer och när behöver du uppladdning eller nervarvning.

Ha en fin fredag.

Kram Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln