CRE8 vit ram

Fredagsfengshui

Dagens Fredagsfengshui handlar om mentalt skräp och energitjuvar som kan vara mycket jobbigare och påverka dig mer än yttre röra eller skräp. 

Har du huvudet fullt av negativa tankar och oro. Går du och retar dig på både saker och personer. Känner dig arg i kroppen och frustrerad i olika situationer. Omger du dig av energitjuvar som fyller på din inre papperskorg. Får du ont i magen eller känner dig olustig tillsammans med vissa personer.  Låter du andra behandla dig som skräp, trampar på dig och får dig att känna dig värdelös? Tycker du att livet är orättvist? Alla andra har det ju så bra... varför inte jag? 

Varför blir det så?
Varför känner du så?
Kan du göra något åt det?

Det där ältandet... det som hela tiden finns i bakhuvudet och tar kraft - mentalt skräp.

Har du olösta konflikter eller någon som du skulle behöva "prata ut med"? Eller kanske är det någon som du behöver göra ett avslut med. Er relation kanske har varit dålig under en längre tid och det är dags för er att släppa taget och gå vidare. Ibland behöver man ta en paus i en relation för att läka och bli stark igen. Men ta tag i det...

Jag har som säkert de flesta av er, kämpat med en del mentalt skärp och energitjuvar i mitt liv. Vissa personer, tankar och känslor har varit lätta att göra sig av med och andra lämnar större sår och är jobbigare att bearbeta. Ibland har jag varit min egen energitjuv och kanske någon annans... utan att jag vetat om det. Ibland får vi andra att må dåligt utan att vi är medvetna om det. Det kan vara avundsjuka, missförstånd eller känslan av orättvisa. Men kom ihåg - den där personen som du kanske retar dig på eller talar illa om - har det kanske jättejobbigt och tampas med egna problem. Försök att inte döma utan försök att förstå istället. Det är en mycket skönare känsla. 

Negativa tankar och grubblerier påverkar oss och är många gånger mycket tuffare och svårare att rensa upp i än ett stökigt rum eller källare fylld med gammal bråte. Men bestämd dig för att göra upp med dina tankar och få bort din inre negativa energi. Att göra sig av med mentalt bagage kan riva upp gamla känslor och göra dig ledsen men tids nog kommer det oftast en befriande känsla. Man känner sig lättare i sinnet och har kraft att gå vidare. Man får energi att tänka postivt och andra uppfattar dig på ett annat sätt. Man känner sig stark.

Försök också att se om det finns saker i ditt hem som påminner dig eller triggar dina negativa tankar. Du kanske har fått en present från en energitjuv som du behöver göra dig av med. Ibland kan det underlätta om man gör något symboliskt för att släppa taget. 

Fundera också på om du själv kan vara energitjuv för någon, medvetet eller omedvetet. Fyller du någons inre papperskorg med skräp eller pratar du illa om någon. Kan du be om förlåtelse och ändra ditt beteende. 

Tillåt ingen att trampa på dig, säg ifrån och sluta att vara ett offer. Gör dig av med ditt mentala skräp och gör någonting åt dina energitjuvar så att du kan leva ett lättare, positivare och gladare liv - för det är du värd.

Ha en fin fredag

Kram Pernilla Berndtsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Barbro » Fredags Feng Shui:  ”Vilken bra sammanfattning! Så lätt - och så svårt... Om inte sjukdom "tvingat" ..”

  • Lena » Med Dryboy löser du dynförvaringen.:  ”Vilken smart lösning!”

  • Caroline » En Gul God Morgon.:  ”Åh, den ska jag göra nu! Låter som en bra start - och intressant det där med ant..”

  • Tessan » En Gul God Morgon.:  ”Marias bok har jag också, mycket inspirerande! Väntar hem den om bliss i dagarna..”

  • Hélène (ny följare) » Nytt plank och trädäck.:  ”Vad bra det blev! Roligt att du delar med dig av processen , och även av tankarn..”

Bloggarkiv

Etikettmoln